OLAY ÖZETLERİ

DENİZ PATLICANI AVLARKEN ÖLÜYORDU- Ege denizi açıklarında bir balıkçı teknesinden bulunan dalgıcın denize daldığı sırada boğulma tehlikesi geçirdiği ve Liman Hotel’in önündeki limana getirildiğini öğrenen güvenlik güçleri harekete geçti. Olaya müdahale eden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırmada, İ.U adlı boğulma tehlikesi geçiren şahsın dalgıç olduğunu, E.Y adlı kişi ile birlikte deniz patlıcanı avlamak için Altınova Mahallesi iskele mevkiinden tekne ile denize açıldığını nargile sistemi tabir edilen sistemle denize dalan İ.U’ın 10 dakika kadar denizde kaldıktan sonra su sıcaklığının çok düşük olması nedeniyle hipotermi geçirdiği ve ayağına kramp girdiğini E.Y’ün durumu fark etmesi üzerine İ.U’yu denizden çıkardığını tespit etti. Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi edilen İ.U taburcu edilirken olayla ilgili tahkikatın sürdüğü öğrenildi.

100 KG DENİZ PATLICANI ELE GEÇİRİLDİ- İlçe Jandarma Koumtanlığı ekipleri, Ayvalık Ali Bey (Cunda) Adası Pateriça Mevkiinde, 22 Şubat günü yaptıkları önleyici kolluk devriyesi sırasında kimlik kontrolü amacıyla durdurdukları 34 plakalı araçta avlanması yasak olan deniz patlıcanı ele geçirdi. Alınan bilgiye göre; 60 litrelik Jelikan olarak tabir edilen bidonları gören ekipler kontrol ettiklerinde bidonlar içinde yaklaşık 100 kg ağırlığında ve canlı halde deniz patlıcanı buldu. Araç sürücüsü olan H.G adlı şahsa 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa göre yasak sahada deniz patlıcanı avlamak suçundan 1.322 lira idari para cezası yazıldığı ve deniz patlıcanlarının yaşam alanı olan denize bırakıldığı öğrenildi.

MÜLTECİ KAÇAKÇILIĞI- Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi Atatürk Caddesi Sahil Otel mevkiinde 21 Şubat günü yapılan kontrolde, tekne içinde gizlenmiş vaziyette, 6’sı kadın, 6’sı erkek ve 5’i çocuk olmak üzere 17 mülteci yakalandı. Suriye uyruklu mültecilerle birlikte yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen P.Ö adlı şahıs yakalandı. Tekneye el konuldu.

BIÇAKLA YARALAMA- Altınova Mahallesi Orta Camii mevkiinde 26 Şubat günü saat 19.40’ta bıçakla yaralama olayı meydana geldi. Alınan bilgiye göre; ihbar üzerine olay yerine giden Jandarma ekipleri, C.E adlı şahsı yaralı olarak buldu. Şüpheli S.Ö ise kaçarken yakalandı. Şahısların aralarında önceden husumet bulunduğu, konuşmanın tartışmaya dönüşmesi sonucunda S.Ö’nün bıçakla C.E ‘ı yaraladığı öğrenildi. Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi edilen C.E taburcu edilirken S.Ö adli makamlara sevk edildi.

CİNSEL TACİZ VE HAYASIZCA HAREKET OLAYLARI- Ayvalık Ali Bey (Cunda) Adası Mithatpaşa Mahallesi’nde 22 Şubat’ta meydana gelen olayda, mutfakta olan T.K adlı kadın, penceresini açarak el işareti yapan daha sonrada cama çıkıp cinsel organını göstererek mastürbasyon yaptığını belirttiği Y.İ adlı şahıstan şikayetçi oldu.  Alınan bilgiye göre; şahıstan cinsel organını gösterip mastürbasyon yaptığını belirten başka kadınların da şikayetçi olduğu ve şahsın adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.  Cunda Adası’nda meydana gelen bir başka olayda, Namık Kemal Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde bir erkek şahsın hayasızca davranışlar sergilediği ihbarı üzerine olay yerine giden emniyet güçleri, S.A adlı şahsı mastürbasyon yaparken yakaladı. 16 Şubat tarihinde meydana gelen olayla ilgili alınan bilgiye göre;  Şahsın alkol aldıktan sonrasını hatırlamadığı, ilaç kullandığı için yaptığının bilincinde olmadığını söylediği öğrenildi.

ÇALDIKLARI KOYUNLA YAKALANDILAR- Ayvalık’ın Mutlu Kırsal Mahallesi Mutlu Sokakta, boynuzu kırık bir koyunla yolda yürürken yakalanan 25 yaşındaki D.K ile 18 yaşındaki B.B adlı gençlerin çelişkili ifadesi hırsızlığı aydınlattı. Alınan bilgiye göre;  yapılan araştırmada, D.K’nın koyunu Mutlu kırsal mahallesinde bir bahçeden aldığını, koyunun bağlı olmadığını ve amaçlarının koyunu kesip yemek olduğunu söylediği öğrenildi. Şahıslar hakkında gerekli işlem yapılırken koyunun Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına teslim edildiği öğrenildi.

EVDEN HIRSIZLIK- Ayvalık Ali Bey (Cunda) Adası Namık Kemal Mahallesi Üç Kuyular 1. Sokakta N.Y adlı vatandaşa ait eve hırsız girdi. Alınan bilgiye göre; sabah ayrıldığı evine öğle saatlerinde dönen vatandaş, evine hırsız girdiğini fark ettiğini nüfus cüzdanı ile 130 lira parası ve 25 bin lira değerinde ziynet eşyasının çalındığını belirterek güvenlik güçlerine başvurduğu öğrenildi.  Aynı Mahalleden bir başka hırsızlık olayı, 21 Şubat’ta D.A adlı vatandaşın evinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; sabah saatlerinde ayrıldığı evine akşam saatlerinde dönen vatandaşın diz üstü bilgisayarı tablet bilgisayarı, 2 adet altın künyesinin çalındığını fark ederek güvenlik güçlerine başvurduğu öğrenildi.  21 Şubat tarihinde bir başka hırsızlık olayı Ali Çetinkaya Mahallesi Onursal Caddesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; E.A adlı vatandaş gün içinde ayrıldığı evine akşam geri döndüğünde evin içinin dağılmış olduğunu fark etti. 15 adet altın bileziği, 1 adet kare şeklinde Osmanlı tuğrası olan altın kolye 1 adet burgu şeklinde altın kolye, 1 adet yeşil renkli altın künye 2 adet alyans, 1 adet kol saati 2 adet altın kolye, 1 adet inci kolye küpe takımı, 1 adet mineli yüzük, 1adet inci taşlı altın yüzük 150 Euro parasının çalındığını fark eden vatandaş güvenlik güçlerine başvurdu. Vatandaşın zararının yaklaşık 12 bin lira civarında olduğu öğrenildi. 25 Şubat tarihinde Sefa Çamlık Mahallesi Faruk Saylam Caddesinde M.K adlı vatandaşın evine hırsız girdi. Alınan bilgiye göre;  evden, 2 adet Led TV, 1 adet müzik seti çok sayıda alkollü içecek, çok sayıda ayakkabı, 3 adet rayban marka güneş gözlüğü, kol saatleri, su altı fotoğraf makinesi ve telefonunun çalındığı öğrenildi.