“SANAT DOLU BİR 8 MART OLACAK”

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün sanat dolu bir gün olması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Yaşar Akçay başkanlığında bir araya gelen AYKÜSAD Yönetim Kurulu üyeleri Nesrin Seçer, Hüseyin Yanık, Ezgi Eker, Rabia Mete, Ayşın Özen ve Mehmet Hartevioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü programına son şeklini verdi.

RESİM VE FOTOĞRAF SERGİLERİ, ŞAN KONSERİ

Fotoğraf ve Resim atölye çalışmalarından seçkilerin yer alacağı ‘Cumhuriyet ve Kadın’ başlıklı iki sergi hazırlayan AYKÜSAD, Ayvalık’ta 8-15 Mart arasında gezilebilecek sergileri 17-22 Mart tarihleri arasında Bergama’da da vatandaşların beğenisine sunmayı planlıyor. 8 Mart akşamı İzmir Devlet Operasından sanatçıların katılımıyla bir şan konseri gerçekleştirilecek.  Resim ve Fotoğrafın yanı sıra Yunanca, İngilizce ve Kostüm tasarımı atölyeleri düzenleyen,  tiyatro grubu oluşturarak sahne çalışmalarına başlayan, doğa yürüyüş ve dans grupları oluşturmayı planlayan AYKÜSAD, “Sanat dolu bir 8 Mart olacak” dedi.

Her 8 Mart’ta periyodik olarak etkinlik düzenlediklerini belirten AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, “4 yıldır düzenli olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününde etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Derneğimizin  geleneksel etkinliği oldu 8 Mart. İsmimiz yurt içinde sanat çevrelerinde tanınmaya başladı. Dünya Kadınlar günü olduğu için önem gösterdik. Konuyu belirleyip atölye çalışmaları yaptık. Ayvalık Belediyesi etkinliklerimizde her zaman destek oldu. ÇYDD ve ASD’ne de destek verdikleri için teşekkür ederiz. AYKÜSAD olarak sanatın bir ucundan tutmaya çalışıyoruz” dedi.