AYVALIK’TA 21. YY SINIFLARI İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ

Nilgün KAYA

Başka Bir Okul Mümkün Ayvalık Eğitim Kooperatifi, ’21. Yüzyıl sınıflarında duygusal zekâya yer açmak ve sınıfta farklılık’ konulu seminer düzenledi.

Ayvalık ÇYDD Eğitim Evi’nde 18 Şubat günü düzenlenen seminerde Uzman Psikolog Suzi Mizrahi, Uzman Psikolojik Danışman Seçil Akaygün Cüntay ve Mindfulness eğitimcisi Selmin Erk bilgi verdi.

Eğitimciler tarafından büyük ilgi gören seminerde, Mizrahi ve Cüntay, ’21. yüzyıl sınıflarında duygusal zekaya yer açmak’ başlığı altında,  öğretmenlerin öğrencileri ile kuracakları ilişkilerde ve sınıflarında sosyal duygusal öğrenme becerileri ve duygusal zekayı içeren teknikleri paylaştı. Öğretmenlerin hem kendi streslerini yönetmeleri, hem de sınıfın olumlu iklimini sürdürmelerini desteklemek için örnek yaklaşımlar ve etkinlikler aktarıldı.

Seminerin ikinci bölümünde, Mindfulness/Farkındalık eğitimcisi Selmin Erk, üç saat süreyle katılımcılara; dikkati odaklayabilmek, stresi azaltmak, performans ve yaratıcılığı artırmak için kullanılan, Cambridge,  Massachusetts ve Oxford Brookes Üniversitelerinde geliştirilen bilimsel programlara dayanan ‘şimdi’de olma tutumunun önem ve kullanımı konusunda bilgiler verdi. Psikolog Ece Akın Bakanay ise Sosyal Duygusal Öğrenme ise Mindfulness/Farkındalık eğitimi arasındaki bağı seminerlere katılan eğitimcilere açıkladı. Konularında uzman olan dört konuk, Ayvalık, Bergama, Dikili ve Akçay’da çalışan eğitimcilerden oluşan 20 kişilik gruba gün boyu detaylı bilgi verdi. Seminerin sonunda katılımcılara, sertifikaları verildi.

BBOM AYVALIK EĞİTİM KOOPERATİFİ HAKKINDA

2017 Şubat ayında resmi olarak kurulan Başka Bir okul Mümkün Ayvalık Eğitim Kooperatifi, BBOM Derneği’nin Alternatif Eğitim-Demokratik Yönetim-Ekolojik Duruş-Özgür Finansman üzerine kurulu eğitim modelini kullanmakta. BBOM, kar amacı gütmeyen, çocuk hakları odaklı bir eğitim sistemi.  Başka Bir Okul Mümkün Ayvalık Eğitim Kooperatifinin seminer ve çocuklara özel sanat atölyeleri bir yıldan fazla süredir devam ediyor.

 

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikTENİS SPORUNDA BİR BAŞARI DAHA
Sonraki İçerikKONSER