SPORDA YETENEK 10’LA GELECEK PROJESİNDE 2. YIL

Nilgün KAYA

Balıkesir Valiliğince il genelinde uygulanan ‘Sporda Yetenek 10’la gelecek’ projesinin Ayvalık ayağı için protokol, Akçapınar Köyü İlkokulu’nda imzalandı.

Ayvalık Kaymakamı Gökan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Fatih Aka ile Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinin katıldığı protokol töreni saat 13.00 ‘te başladı.

Dezavantajlı öğrencilerin sporla buluşturulması amacıyla geçen sene başlatılan ve Ayvalık’ta Ali Çetinkaya İlkokulu’nda uygulanan proje kapsamında öğrenciler, masa tenisi, dart, jimnastik, basketbol, futbol, yelken ve sağlıklı yaşam ve egzersiz çalışmaları gerçekleştirmişti. Bu sene Akçapınar’ın yanı sıra Ali Çetinkaya, Gazi, Altınova Cihan Yorgun Ortaokulları ile Altınova Atatürk ilkokulunda farklı spor branşlarında eğitim ve etkinlikler yapılacağı ve bu sene ki etkinliklere yaklaşık 1200 çocuğun katılacağı öğrenildi. Protokolün imzalanması ve proje paydaşlarının çocuklarla beraber çeşitli spor faaliyetlerinde bulunmasının ardından program son buldu.