BİSİKLET TURUNA KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK İLGİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Mecit Ataklı Ortaokulu öğrencileri, bu hafta sonunu bisikletle gezerek geçirdi. Küçükköy Badavut- Murat Reis mevkiinde 2,5 saat süren bu gezide öğrencilere, etkinliği planlayan öğretmenlerinin yanı sıra bazı veliler de bisikletleriyle eşlik etti.

Ayvalık Mecit Ataklı Ortaokulu’nun 35 öğrencisi, 17 Şubat Cumartesi günü birlikte bisiklet sürdü. Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Seher Özben yönetiminde, iki yıl önce başlatılan ve hava şartlarına göre hemen her hafta sonu tekrarlanan tura küçük kalplerin ilgisi büyük oldu.

Tura bisikletleri ile birlikte iki veli de katıldı. Öğrencilerin birlikte baktıkları Mahzun adlı köpek te eşlik etti. Bisikletli yaşam ve sporun sağlık için gerekliliğine dikkat çekilen etkinlikle öğrenciler, birlikte keyifli bir gün geçirdi. 2,5 saat süren tur sırasında verilen molada, öğrenciler  sırt  çantasında getirdikleri yiyeceklerini birbirleriyle paylaştı. Öğretmen Seher Özben, bilim sanat ve doğa kulübü olarak düzenlenen spor etkinliğine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Okul dışında öğrenci ile buluşup etkinlikler yapmanın dersine ilgisinin arttığını, motive ederken aynı zamanda spor yaptıklarını belirten Öğretmen Seher Özben, bisiklet turuna  7’den  70’e  herkesin katılabileceğini dile getirdi. Tur boyunca yollarda yalnız bırakmayan Küçükköy  Jandarma Karakol ekibi 35 küçük yüreğin trafik güvenliğini  sağladı.