OLAY ÖZETLERİ

Nilgün KAYA

EVDEN HIRSIZLIK- Ayvalık’ın Sefa Çamlık Mahallesi Zambak Sokak’ta R. Ç. adlı vatandaşın evine hırsız girdi. Alınan bilgiye göre; 7 Şubat tarihinde eve giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, evdeki diz üstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, 3 adet altın bileziğin yanı sıra bodrum katta bulunan 16 adet 20 kg lık su bidonu içindeki zeytinyağını çaldı. Vatandaşın 10 bin liralık maddi zararı olduğu öğrenildi. Bir başka hırsızlık olayı 9 Şubat günü meydana geldi. Alınan bilgiye göre; 23 Ocak’ta ayrıldığı, Mithat paşa Mahallesi Mevlana Caddesindeki evine 9 Şubat günü dönen S.E.U adlı vatandaş, 5 litrelik 30 teneke zeytinyağı ile 2 adet TV, diz üstü bilgisayarının çalındığını fark etti. Vatandaşın 8 bin lira maddi zararı olduğu öğrenildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET- Ayvalık’ta 9, 11 ve 12 Şubat’ta güvenlik güçlerine başvuran üç kadın eşlerinden şiddet gördüğünü ifade etti. Alınan bilgiye göre; B. D adlı kadın, 21 yıllık evli eşinin hakaret ve tehditleri üzerine 6284 sayılı kanun kapsamında 1 ay önleyici ve koruyucu tedbir kararı aldırdı. Küçükköy’de yaşayan D.K isimli kadın ise eski eşinin hakaret ve tehdit ettiğini belirterek güvenlik güçlerine başvuruda bulundu. Eski eşe 3 ay tedbir kararı uygulanacağı öğrenildi. Altınova’da yaşayan T.B adlı kadın, resmi nikahlı eşi tarafından defalarca aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle darp edildiğini belirtti. Eşi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken kadın sığınma evine gönderildi.

TRAFİK KAZASI- Ayvalık 150 Evler Mahallesi Atatürk Bulvarı Furkan Apartmanı önünde 10 Şubat günü saat 19.15’te meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre; 10 BFG 28 plakalı motosikleti ile seyir halinde olan Ahmet Yargın önüne çıkan köpeklere çarpmamak için frene basınca dengesini kaybederek kaza yaptı. Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan vatandaş tedavi altına alındı. Aynı gün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ise Ali Osman Ertan’ın kullandığı 10 BDG 62 plakalı araç ile Mehmet Emin Ay’ın kullandığı 10 BCD 48 plakalı araç çarpıştı. Kazada sürücülerin hafif yaralandığı öğrenildi. Gün içindeki bir diğer trafik kazası ise E-87 karayolu üzeri Gediz Mandıra önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; 10 BEN 69 plakalı motosikleti ile İzmir istikametine giden Kadir Salma direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Kazada yaralanan vatandaşın Edremit’e sevk edildiği öğrenildi.

ARACA PARKE TAŞI İLE HASAR VERDİLER- Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesi Atatürk Bulvarına 10 Şubat günü, 34 ABD485 plakalı aracını park eden Orhan Aydın adnlı vatandaş, saat 21.50’de döndüğünde aracının sol ön şoför kapı camı ve sol ön farını kırılmış olarak buldu. Vatandaşın aracın içinde parke taşı gördüğü öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.