SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HEDİYE PAZARI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi, tasarım ürünler ve el işlerinin satışa sunulduğu ‘Sevgililer Günü’ hediye pazarı düzenledi.

2017’nin son günlerinde, yılbaşı için ilki düzenlenen hediyelik eşya pazarının ikincisi, ÇYDD Fahamet- Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evinde 12 Şubat günü açıldı. El yapımı takılar, örmeler, seramikler zeytin ağacından ve dekoratif yılbaşı süslerinin satışa sunulduğu Pazar, Sevgililer gününe özgün hediye arayanlar için alternatif oluşturdu. Pazarın 14 Şubat tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.

ÇYDD Ayvalık Şubesi Başkan yardımcısı ve ÇYDD İktisadi İşletme sorumlusu Suat Şerifeken, “14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ÇYDD İktisadi İşletmesi  olarak  Eğitim Evi’nde üç gün süreli ( 12-13-14 Şubat )  bir hediye pazarı açtık. El emeklerini satmak isteyen kişiler bizden masa satın alarak yaptıklarını değerlendiriyorlar. Satılan mallarla ve satış fiyatları ile bizim bir ilgimiz  olmuyor.  Sevgililer gününde sevdiğine bir hediye almak isteyenleri pazara çağırıyoruz” dedi.

SEVGİ STANTLARI AÇTILAR

ÇYDD Eğitim Evi İktisadi İşletmesinden bina sorumlusu Neslihan Meriç, “Sevgiyle yapılan el emekleri satışı var stantlarımızda. Çeşitli ürünlerimiz var. Her ay bu şekilde farklı konseptlerde bu stantlarımız açılacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Stant açanlar arasında yer alan emekli öğretmen Sibel Harmandalı, “Emekli olduktan sonra 1 yıl dinlendim ve ne yapabilirim diye düşündüm. Ürünlerim el emeği, burada sattığım her ürün gelecekte öğrencilerin ufkunun açılmasına hizmet edeceği için daha da mutluyum. Ben de var diye düşünmeyin ürünlerimizi. Tekrarını alın ki bir öğrencimiz geleceğe umutla baksın” dedi.  Naibe Çelebi ise  “14 Şubat Sevgililer günü için sevgi konseptli bir çalışma yaptık. Vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. ÇYDD üyesi emekli öğretmen Nilgün Fıçıcı, uygun fiyatta farklı ürünler olduğunu belirterek,  “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eğitim için önemli çalışmalar yaptığını hatırlatarak açılan hediye eşya pazarında özgün ürün ve eşyaların yer aldığına dikkat çekti.