PROF.DR. TÜRKER MİNİBAŞ, ÖLÜMÜNÜN 9. YILINDA ANILDI

Nilgün KAYA

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomist-Yazar Prof.Dr. Türkel Minibaş, 6 Şubat Salı günü vefatının 9. yılında Ayvalık’ta düzenlenen etkinlikle anıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen anma etkinliği, Ayvalık ÇYDD Fahamet-Ali Kemal Sabuncuğil Eğitim Evinde, saat 11.30’da başladı. Anma törenine ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, Şube yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Meclis üyesi Ahmet Erkal ve birçok öğrenci katıldı.

“IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN”

Minibaş’ın üç tane hayali olduğunu ifade eden Şube Başkanı Özer, bunların Çağdaş Yaşamda bir yerlere gelmek, Cumhuriyet Gazetesi’nde yazar olmak ve İktisat Fakültesi’nde profesör olmak olduğunu anlattı. Ticaret Odası Başkanlığı döneminde organize ettikleri Zeytin Hasat Günleri sırasında Cumhuriyet Gazetesi yazarı olarak Prof. Dr. Türkel Minibaş ile birçok konuda çalıştıklarını ve yazılarını okuma şansını elde ettiğini kaydeden Başkan Rahmi Gençer’’ Mücadeleci, Çağdaş Yaşama, Cumhuriyet’e ve kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerine inananmış bir kişiydi. Bilgiyle donatmış, ayrıca bunu ülkemizin şartlarını çok iyi bilerek harmanlamış bir akademisyen. Çevreye duyduğu sevgiyle,  mükemmel bir insandı. 13 – 14 yıldır yalnızca Ayvalık’ımızda değil tüm Türkiye’de sit alanlarını imara açma gibi bir talepler var.  İşte o zamandan beri Türkel Hanım, bunu girişimin doğru olmadığına dair, bilimsel yazılar yazmıştı. Kendisine bu yazıları için şükranlarımı sunuyorum. Bu anma törenini organize eden derneğimize ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkel Minibaş’ın da videolarının bulunduğu Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Çağlar Akay tarafından hazırlanan video ile program son buldu.6 Şubat 2009’da aramızdan ayrılan Prof. Dr. Türkel Minibaş,  çok sayıda sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı ve faal olarak çalıştı. ÇYDD Genel Başkanı Yardımcılığı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlığını sürdürürken ülkenin pek çok sorunuyla da ilgilendi. Çocuk, kadın, eğitim, ekonomi, çevre ve birçok alanda yaptığı araştırmalara, sorunlara yönelik çözüm önerileri getiren Minibaş’ın bu konuda birçok ödül ülkemize kazandırmıştır.  Cenazesi Ayvalık Mezarlığında bulunmaktadır ve annesi Ayvalık’ta yaşamaktadır.