AYVALIK’TA KADINLAR ÖRGÜLERİYLE YARIŞTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen örgü yarışmasına katılan hamarat kadınlar hünerlerini sergiledi.  50 kişinin katıldığı yarışmada üretilen özgün ve dikkat çekici 150 ürün, jürinin beğenisine sunuldu.

Dikiş nakış ve örgü malzemeleri dükkanı işleten Sinem Aktunç tarafından düzenlenen örgü yarışmasının finali, Ay Işığı Düğün Salonu’nda yapıldı. Yarışmaya katılan 50 kadının, 1 ay boyunca ürettiği birbirinden güzel örgü kıyafet ve eşyaları jürinin beğenisine sunuldu.

Örgü uzmanı Deniz Kınaçav, Edremit İlçe Seçim Kurulu Müdürü Fatma Dilara Kaya, Ayvalık PTT Müdürü Emine Gümüş ve Kadının Sosyal Haklarını Araştırma ve İnceleme Derneği yönetim kurulu üyesi Aysel Güngör’ün yer aldığı jüri, rengarenk kıyafet ve eşyaları Fatoş Tavşan’ın zarif sunumu eşliğinde değerlendirdi. 4 saat süren etkinlikte yaklaşık 150 ürünün değerlendirmesi yapıldı. Yarışmanın birincisi ‘Çilek tarlası’ battaniyesi ile Kezban Bacak, ikincisi palmiyeli bebek battaniyesi ile Havva Mete, üçüncüsü ise keçeleme tekniği ile yaptığı pançosu ile Nurgül Avcu oldu. Yarışmaya katılanlara küçük hediyeler verilirken birinci olana 500, ikinci olana 300, üçüncü olana 200 liralık hediye sepeti verildi. Yarışmayı düzenleyen Sinem Aktunç, yoğun ilgi olan yarışmaya katılan kadınların hünerlerinin seçim yapmayı zorlaştırdığını belirterek  yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçladığını söyledi.