KOMİSYON, PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ İÇİN TOPLANDI

Nilgün  KAYA

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Toplantısı, 25 Ocak günü Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Halk Eğitim Merkezinin 3 bin 500 farklı kurs açma yetkisi bulunduğunu hatırlatarak, bu toplantılarla kentin gereksinimi olan konularla ilgili kursların açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mete Erbatur, her yıl Ocak ve Ağustos aylarında toplantı yapıldığını belirterek,  “İlçe Hayat boyu öğrenme halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu olarak yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, işbirliği ve koordinasyon içerisinde mevcut olan kaynakların israfının önlenmesi, verimlerinin arttırılması amacıyla bu toplantı planlandı” dedi.

Toplantıya Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mete Erbatur, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay, daire amirleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

“MESLEKİ VE TEKNİK KURSLARIMIZIN YANI SIRA FARKLI KURSLAR PLANLIYORUZ”

2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmalar ile 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında yapılması planlanan çalışmaların değerlendirmesini yapan Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürü Serkan İnce, 297’si genel, 233’ü mesleki olmak üzere 530 kur açıldığını ve bu kurslarda 5 bin 560’ı Kadın olmak üzere 8 bin 502 kursiyere hizmet verildiğini söyledi.  Müftülük  işbirliğinde cenaze hizmetleri, Ayvalık M.Y.O işbirliği ile işaret dili, seramik ve uygulamalı tiyatro, Halk Kütüphanesi işbirliğinde Ebru sanatı, Ayvalık Devlet Hastanesi işbirliğinde step aerobik Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde zeytin yetiştiriciliği gibi kursları faaliyete geçirdiklerini belirten Müdür İnce, mesleki ve teknik kursların yanı sıra ‘Ayvalık’ta yerel çalışma anlamında neleri farklı kılabiliriz’ düşüncesi ile hareket ederek kırsal turizm etkinliklerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Kırsal mahallelerde de halıcılıktan arıcılığa kurslar açtıklarını söyleyen Müdür Serkan İnce, “2015 verilerine göre okuma yazma bilmeyen sayısı 1328 kişi olan Ayvalık’ta, açtığımız kurslar ile 55 kişi okuma yazma öğrendi. Dil kurslarımızın yanı sıra öğrencilerimize yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi kursu düzenledik. Engellilere yönelik kurslarımız, Halk oyunları kurslarımız, müzik kurslarımız, mezunlara yönelik destekleme kurslarımız devam ediyor. Bahçe bakım, sabun yapımı takı tasarım, havuz suyu operatörlüğü, ilkyardım, okul servis şoförleri eğitimi, işkur bağlantılı kurslar, girişimcilik- kişisel gelişim kursları,  2017-2018 eğitim öğretim yılı için planladığımız farklı kurslar arasında. Kurslarımızın yanı sıra ‘Hasta çocuklar gülsün diye’ ‘Yaşlıya hürmet duaya kısmet’, ‘Öğrenip uyguluyorum’ ‘Anneler okursa çocuklar okur’ gibi kurumsal projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ayvalık’ın havasını soluyan kişiler olarak bizler, ilçenin ihtiyaçlarını herkesten çok daha iyi biliyoruz diye düşünüyorum. O yüzden bu toplantıya sizleri davet ettim. Sizlerden gelen önerilerle çalışmalarımızı yönlendirebiliriz. Eğer kamu kurumları doğru beslenmez, doğru kaynaktan isabetli öneriler ulaşmazsa çalışmaları çok faydalı olmaz. İnsan kaynaklarımızı ilçenin geleceği için daha donanımlı hale getirelim. Kurs açma sıkıntımız yok hayatın birçok alanına dokunabiliriz. Alışılagelmiş kursların ötesinde bu ilçeye katkı verecek kurslara ihtiyacımız var” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay, ilçenin zeytincilikle geçimini sağladığına dikkat çekerek budama kursuna ek olarak gübre ve ilaçlama kursu da açılabileceğini, Ayvalık’ın önemli turizm merkezlerinden olduğunu belirten İlçe Halk Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin de,  turizme yönelik hizmet sektörü için etkili iletişim ve diksiyon kursları ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için hızlı okuma kursları açılmasını önerdi. Maarif Müfettişi Kamil Dereli, Ayvalık ve Cunda’daki tarihi evlerin restorasyonu konusunda çalışmalar yapılmasını, Denizcilik Lisesi Müdürü Hüseyin Aday ise ilçenin zeytincilikten sonra en önemli gelir kaynağının denizcilik olduğunu bölge insanının yat kaptanı kısa mesafe telsiz eğitimi gibi eğitimleri alabileceği kursların planlanmasının yerinde olacağını söyledi.