YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

2017-2018 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili bugün başladı. Altınova On dört Eylül İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde, öğretim yılının ilk dönemine on bin öğrenci ve 900 öğretmenle bir virgül koyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “karneniz sizin şahsiyetinizin, insani değerlerinizin ya da zekânızın göstergesi değil; daha ziyade dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın belgesidir” dedi.

Ayvalık’ta eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı. Ayvalık Kaymakamlığına vekâlet eden Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, çocuklarımızın karne sevinci ve heyecanını paylaşmak üzere Altınova Ondört Eylül İlkokulundaki karne törenine katıldı.

Altınova Ondört Eylül İlkokulu Müdürü Fikret Bilir tarafından karşılanan Kaymakam Hüseyin Öner ve Müdür Güner Bahadır, okuldaki eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili genel bilgiler aldıktan sonra, öğrencilere karnelerini vermek üzere sınıflara geçti. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler ve en az onlar kadar heyecanlı ve mutlu olduklarını saklayamayan velileri,  Kaymakam Hüseyin Öner ve Müdür Güner Bahadır’ın kısa tatil tavsiyelerini sevinçle dinledi. Ardından karne dağıtım törenine geçildi. Öğrencilere karneleri Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Altınova On dört Eylül İlkokulu Müdürü Fikret Bilir tarafından verildi.

Değişen dünyaya uyum sağlamak ve gençlerin en üst seviyede yetişmeleri için uygun eğitim ortamlarını hazırlamaya gayret sarf ettiklerini belirten Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bu ortam, çocuklarımızın mutlu olacakları, bir mecburiyet duygusuyla değil, şevkle gittikleri okul ortamı olsun istedik. Mutlu okulun ise; mutlu öğrenciler, mutlu aileler ve mutlu öğretmenler ile mümkün olacağı prensibini aklımızdan çıkarmadık. Bir eğitim-öğretim yılı ilk döneminin sonuna gelen öğrencilerimiz çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Büyük bir heyecanla beklediğiniz ve bir dönem boyunca çalışarak almayı hak ettiğiniz karneleriniz, unutmayın ki bu yarıyılda eğitimini aldığınız derslerdeki başarınızın seviyesini gösteriyor. Dolayısıyla karneniz sizin şahsiyetinizin, insani değerlerinizin ya da zekânızın göstergesi değil; daha ziyade dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın belgesidir” dedi.

Velilere, çocuklarının karne notları ne olursa olsun yanlarında olmasını salık veren Müdür Bahadır, “Onları anladığınızı gösteren davranışlarda bulunmanız öğrencilerimiz için son derece önemli olacak ve onların özgüvenlerini arttıracaktır. Çocuklarımızın, bizim güvenimize ve sevgimize ihtiyacı var. Lütfen, eğitimdeki başarının sadece karnelerdeki notların yer aldığı bölümden oluşmadığını; onların başarısının aynı zamanda davranış ve tutumlarının değerlendirildiği bölümden de oluştuğunu unutmayın. Karnelerdeki notların yer aldığı bölüm ‘iyi öğrenci olma yolundaki adımların’, davranışlarının değerlendirildiği bölüm de ‘iyi insan olma yolunda atılan adımların’ ulaştığı noktayı gösterir “dedi. Müdür Bahadır meslektaşlarına da mesaj vererek, “Hedefimiz, öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek becerilerle donanmış, problem çözebilen ve üretken, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmektir. Onların kendilerini tanımasına, geliştirmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımlarını teşvik edin. Bunun için de siz öğretmenlerimizden didaktik ödevler vermek yerine, öğrencilerimizi kitap okuma, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlere katılma, dost, akraba ziyareti gibi faaliyetlere yönlendirmenizi özellikle istirham ediyorum” dedi.