PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ 5. GENEL KURULU YAPILDI

Nilgün KAYA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi 5. Olağan Kongresini 31 Aralık Pazar günü gerçekleştirdi. Oy birliği ile eski yönetimle yol devam kararı alındığını kaydeden Başkan Vedat Tekten, Ayvalık’ta Cem Evi yapılması ve faşizmin halkın üzerine çökmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi lokalinde saat 10.00’da başlayan Genel kurula, dernek üyelerinin yanı sıra derneğin çevre ilçelerinden temsilciler, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı ve Emek Partisi il yönetiminden temsilciler katıldı. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen genel kurulda, eski yönetimin göreve devam etmesine oy birliği ile karar verildi. Tek listenin katıldığı kongrede, Şube Başkanı Vedat Tekten, güven tazelerken, derneğin yeni yönetim kurulu, Neslihan Kürtül Anaz, Mehmet Ali Tuncer, Tülay Çankaya, Mehmet İnç, Nurten Büyükel ve Yılmaz Ateş’ten oluştu. Denetleme Kurulu’nda Mehmet Doğan, Ali Ateş ve Hanife Üzüm asil üye olarak belirlenirken Vedat Tekten, Mehmet Ali Tuncer, Mehmet İnç, Tülay Çankaya, Mehmet Doğan ve Ali Ateş genel merkez kurultay üyeleri olarak seçildi.

“CEM EVLERİMİZİ İBADETHANE SAYMAYAN BİR ANLAYIŞTAN CEM EVİ İSTİYORUZ”

Kurucu üyelerden biri olan ve 2009 yılından bu yana şube başkanlığını yürüten Vedat Tekten, “2 yıllığına aldığımız görevi inşallah layıkıyla yerine getirip önümüzdeki dönemde kongreye kadar da devam edeceğiz” dedi. Yeni yönetim olarak hedefleri konusunda bilgi veren Tekten, “Cem evi bizim olmazsa olmazımız. Hedefimi olarak önümüzdeki aşılması gereken en büyük mesele odur. Çok uzun yıllar bu konuda mücadele vermiş olmamıza rağmen iktidarın bu konudaki anlayışı hepimizce malum. Aleviliği bir inanç olarak kabul edip, Cem evlerimizi ibadethane saymayan anlayıştan biz Cem Evi istiyoruz. Bu başlı başına bir garabet durumudur ama mevcut yasalar bunun emrettiği için biz bunların kapısında beklemek bekletilmek zorunda kalıyoruz. Kendi gücümüzle bunu halletme imkânından şu an için yoksun olduğumuz içinde buna bir yerde mecburiyetimiz var. Bu konuda gerek yerel yönetimle gerek se kendi camiamızla görüşmelerimiz yapacağız. Yerel yönetimden umudumuzu tamamen kestiğimiz noktada Ayvalık’ta kendi imkânlarımızla mutlaka bir Cem Evi hayata geçireceğiz. Bu bizim hem örgütlülüğümüz hem inancımızın devamı hem de topluluğumuzun siyaset karşısında kurumsal olarak tespiti açısından önemli bir durumdur bunu mutlaka başarmaya çalışacağız.

Esas hedefimiz giderek yoğunlaşan gerici, faşist, dinci anlayışın karşısında diğer muhalif gruplarla birlikte ortak bir cephede, hedeflerimizi yükseltip, kazandığımız mevzileri güçlendirerek faşizmin daha da halkın üzerine çökmesine engel olacak her türlü eylem, panel gibi etkinlik, hepsinde olacağız. Biz bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz. Bizi asla diz çökertemeyecekler” dedi.