AYVALIK’TA 12 SAATTE METREKAREYE 41.7 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta akşam saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttırarak gün içinde devam eden sağanak yağış, ilçenin bazı noktalarında yaşamı felç etti. Hayrettin Paşa Mahallesi’nde yoğun olmak üzere ilçe sokakları görünümleri ile sular şehri Venedik’i andırırken, göle dönüşen sokaklarda vatandaşlar zor anlar yaşadı. Cuma sabahına yağışla başlayan Ayvalıklılar, gün içinde devam eden sağanak yağış nedeniyle sıkıntı yaşadı.

ARA SOKAKLAR GEÇİT VERMEDİ

İlçenin ara sokakları, yağmur sularının sokakları kaplaması nedeniyle geçit vermedi. Bazı caddeler görünümleri ile Venedik’e benzedi. Caddelerden geçmek zorlaşırken Hayrettin Paşa Merkez Hastane Caddesi 1. Sokak başta olmak üzere 10-11- 12 ve 13. sokaklar gibi ilçe merkezindeki bazı sokaklar, her yağışta olduğu gibi bu sefer de dere görünümüne büründü. Vatandaşlar evlerinden çıkmakta, sokaklardaki esnaf işine gitmekte zorlandı. Sokaktaki suyun boyu diz altı seviyesine ulaştı.  Ali Bey Adası’nda su baskınları yaşandığı öğrenildi.

“YETTİ ARTIK BU SORUNU KİM ÇÖZECEK?”

Hayrettin Paşa Mahallesi’nde yaşayan Nazife Mersinoğulları, “Evlerimiz tehlikede. Su basıyor. Ne kadar çalışma yapılsa da netice böyle. Vatandaş zor durumda. Hemen hemen her sokağımız böyle. Bu yağmurda çıkıp dolaşma imkanımız olmuyor. Yetkililerden sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyorum” dedi.  Hayrettin Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi’nde ilçenin en eski bakkal dükkanını işleten Müjdat Sevindik,“1954 Ayvalık doğumluyum. 42 yıl esnafım ve bu köşedeyim. Yıllardır çile bitmedi her yağmur yağışında insan e kanal pislikleri önümüzde. Muhtarımızdan da şikayetçiyim. Muhtarımızın daha ciddi ilgilenmesini isterim. Geçen yıl çok ciddi ilgilendim. BİMER’e kadar bildirdim, cevap geldi ama icraat olmadı. Oysa ki bugünkü şartlarda bunların üstesinden gelmek mümkün. Umarım bugünden sonra ilgili makamlar ilgilenirler bu sıkıntılar biter. En kötüsü çocuklarımız pis sular içinden geçerek okula gidip geliyorlar. Bu hiç hoş bir durum değil. Yağmurun şiddetli olduğu günlerde geçilecek gibi değil. Dizlere kadar su oluyor. İki kez dükkanımı su bastı. Hayrettin Paşa Mahallesi’nin deniz kıyısına giden sokakları yağmurda çalışmıyor” dedi.

Nilüfer Kolpa, “Dışarıya çıkamıyoruz, oğlum işten gelecek o da eve giremiyor. Belediyeye kaç oldu telefon ediyoruz hiç ilgilenilmiyor. Böyle bir şeyi her zaman yaşıyoruz. Oğlum işten gelecekti ama dışarıda kaldı. Öğleye kadar eve gelemez. Her yağmurda sokağı su basıyor evimizi de su basma tehlikesi oluyor” dedi.  Sokakları kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, dere olmuş sokaklardan geçerken sıçrama ve atlama yöntemleriyle ıslanmamaya çalıştı ancak kimi vatandaşlar başarılı olamadı. 28 Aralık akşam saat 21.00 ile 29 Aralık Cuma günü saat 09.00 saatleri arasında metrekareye 41,7 kg yağış düştüğü öğrenildi.