“ASGARİ ÜCRET 2 BİN 300 LİRA OLSUN”

Nilgün  KAYA

Ülke genelinde asgari ücretin 2 bin 300 lira olması için eylem başlatan DİSK’ e bağlı Gıda İş Sendikası, Balıkesir’deki üçüncü imza kampanyasını Ayvalık’ta düzenledi.

Balıkesir’in Bandırma ve Edremit ilçelerinde asgari ücretin en az 2 bin 300 lira olması için imza kampanyası başlatan Gıda İş Balıkesir Temsilcileri, ildeki son imza yeri olarak Ayvalık’ı belirledi. Talatpaşa Caddesi’nde 27-28 Aralık tarihlerinde düzenlenen imza kampanyasına Emek Partisi İl Yönetim Kurulu üyelerinden Cemil Tosunoğlu da destek verdi.

Gıda İş Balıkesir Örgütlenme Uzmanı İbrahim Gümüştaş ve Sami Taşçı, 6 günde yaklaşık 5 bin imza toplandığını, toplanan imzaların Çalışma Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi. Kampanyaya imza veren vatandaşlar, asgari ücretin yetersiz olduğunu, ilgililerin alım gücü ve yaşam koşullarını düşünerek gerekli arttırımı yapmaları için imza verdiklerini belirtti.

Gıda İş Balıkesir Örgütlenme Uzmanı İbrahim Gümüştaş, asgari ücret sefalet ücreti. Açlık sınırının 4 bin 500 lira olduğu bir yerde bin 00 liralık bir asgari ücret aç kal, öl demek. Türkiye’de bir dengesizlik var. İşçilere, üreticilere hak ettiği ücretin verilmesi gerekir. Verilmezse denge bozulur. İşçiler, üreticiler hak ettikleri, insanca yaşayabilecekleri ücreti almalı” dedi.ri