PASTANELERE YILBAŞI DENETİMİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yılbaşı öncesi pastanelere denetim yapıldı. Denetimlerde iş yeri açma ruhsatı, bazı ürünlerin açıkta satılmaması ve son kullanım tarihi ile genel temizlik kurallarına uygunluk kontrol edildi.

Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Narin yönetimindeki 5 zabıta personeli ile Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün 3 personelinden oluşan denetim ekibi, 26 Aralık Salı günü pastanelerin üretim ve satış noktalarını denetledi.

Denetime ilçe merkezinde, sayısı 10’u bulan pastanelerle başlayan denetim ekibi, ağırlıklı olarak hijyen koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri, ruhsat, vergi levhası ve çalışanların kılık kıyafeti, mekân ve kullanılan malzemelerin temizliği gibi konuları inceledi. Denetimin 3 gün süreceği ve ilk gün itibariyle, insan sağlığını riske atmayan ufak tefek eksiklikler dışında önemli bir sorunla karşılaşılmadığı belirtildi.

GTH İlçe Müdürlüğü olarak yıl içinde yaklaşık 1500 işletmenin denetlendiği ve 30’una ceza yazıldığı öğrenilirken Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Narin, “Ayvalık Belediyesi Zabıta ve GTH ekipleri olarak gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Bu yöndeki denetimlerimiz devam edecek” dedi.