KAYMAKAM VATANDAŞLA BULUŞUYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Eylül ayından bu yana görev yapan Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, vatandaşlarla kent sorunlarını görüşmek üzere her ay düzenlediği toplantıda bir araya geliyor. Vatandaşla buluşma toplantılarının gün, saat ve yeri, düzenlenmeden bir hafta önce Kaymakamlık web sitesinden duyuruluyor.

Muhtarlar ve güvenlik toplantıları ile aynı günde yapılan toplantıda, vatandaşın istek, öneri ve şikayetleri değerlendirilip çözüme kavuşturulması için çalışmalar başlatılıyor. Vatandaşla buluşma toplantısının ikincisini gerçekleştiren Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, “Vatandaşların kente yönelik sorunlarını gündeme getirebileceği bir toplantı düzenliyoruz. İlgili kurum amirleri de toplantıya katıldığı için birçok sorun orada çözülebiliyor” dedi.

Kaymakam başkanlığındaki toplantıya vatandaşların yanı sıra yerel yönetim ve ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri katılıyor.

DENİZ KİRLİLİĞİ VE MOTOSİKLET SORUNU

İlk toplantıda; 150 Evler Mahallesi Abdi İpekçi Caddesinde bazı sokakların karanlık olduğu ve çözüm bulunası gerektiği, deniz kirliliğinin belli başlı bir sıkıntı olması, kanalizasyonların denize boşaltılması sebebiyle kokuların gelmeye başladığı, motosikletlerin trafiği tanımaması, bazılarının plakalarının olmayışı, 18 yaş altı kullanıcıların önemli boyuta geldiği, trafik konusunda ciddi sıkıntı olduğu, yaya ışıklarının bazı yerlerde olmadığı, bazı gençlerin yaz aylarında bazı dernekler adına izinleri olmadığı halde resim sattıkları, ilçe giriş çıkış yolları üzerinde ve yeni yapılan hastane binası çevresinde aydınlatmanın bulunmadığı, ilçede uyuşturucu sorunu olduğu, sel felaketlerinin ve depremlerin önemli ölçüde rahatsızlık yarattığı bu konularla ilgili ne tip çalışmalar yapıldığı, ana arter üzerinde bulunan otoparkların kaldırılması gerektiği, kanalizasyon v derin deşarj sistemindeki sorunlar ele alındı. Motosiklet konusunda sorunun ilçe emniyet ya da ilçe jandarma komutanlığının tek başına değil ailelerinde devreye girmesiyle çözülebileceği, sabah mesai başlangıcından 13.30 da başlayan toplantıya kadar 20 adet motosiklet Emniyet Müdürlüğü tarafından el konulduğu  ilçede 10 bin adet tescilli motosikletin bulunduğu, işlemin yapıldığı ancak önüne geçmede ailelerin desteklemesi gerektiğine dikkat çekildi.

  1. TOPLANTIDA OKULLARIN SORUNLARI ELE ALINDI

Ağırlıklı olarak okulların sorunlarının ele alındığı ikinci toplantıda,  Ayvalık Kent Konseyi hava kirliliği ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığı, hava kirliliğine neden olan prina yakmanın yasak olup olmadığı, Yeni mahalleden Cunda Uygulama Oteline, Turizm, Anadolu ve Meslek Lisesi sabah saatlerinde ulaşımı sağlayacak tek bir araç olması, bisiklet yollarının arttırılması,  Ayvalık Anadolu Lisesi önüne trafik levhası, Sahilkent Mahallesinin bozuk yollarının yapılması, Çakmak İmam Hatip Ortaokuluna internet bağlanması ve ilçenin 7 mahallesinden öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü Çakmak İlköğretim Okulu bahçesinin çamurdan kurtarılması talepleri de gündeme geldi. Ayvalık Anadolu Lisesi Okul Aile birliği başkanlığı okul çatısının onarımının yapılması gerektiğini belirtti. Ayvalık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul tuvaletlerinin yapılması gerektiği hatırlatıldı. 15 Eylül Okulu ve Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi giriş yolunda su birikimi olduğu, Çamoba İlköğretim okulu duvarının yıkık olduğu, sınıfların yetersiz olduğu, birleştirilmiş öğrenim uygulandığı ve bu durumun düzeltilmesi, Halk Eğitim Merkezi bahçesine kilit taş döşenmesi, amatör spor kulüplerine destek verilmesi ve yeni bir futbol sahası gerektiği, Sakarya Okul aile birliği 7 mevcutlu sınıfların öğrencileri olumsuz etkilediğini mevcudu az olan okulların kapatılarak öğrencilerin merkez okullarda eğitim alması, Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Lisesi yolunda öğrencilerin okula ulaşmasının problem olduğu, Altınova mahallesinde köpek sayısının çok fazla olduğu, öğrenciler için tehlike yarattığı, araçlara saldırması nedeniyle trafik kazalarının meydana geldiği, toplantıda yetkililere iletilen diğer konular oldu. Hava kirliliği konusunda Kaymakamlık tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunulması sonucu hava kalitesi ölçüm cihazının ilçeye geleceği, belediyenin yer tespiti sonrası gerekli ölçümlerin yapılacağı, prina konusundaki denetimlerin ise Ayvalık Belediyesi tarafından yapılacağı, ilçenin doğal yapısı gereği kent içi yollarda bisiklet yolu yapılmasının mümkün olmadığı, ulaşım sorunu için büyükşehir belediyesine konunun iletileceği, Çakmak Okulunda derslik ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar yapıldığı belirtildi. 21 farklı gündem maddesinin ele alındığı öğrenildi.