Yeni Cunda Köprüsü Yağmur Sonrası Göle Döndü

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Cumartesi akşamı başlayan ve Pazar günü şiddetini arttıran yağmur sırasında, ilçedeki bazı sokaklar ve Cunda Köprüsü girişi yine göle döndü. Vatandaşlar sokaklardan geçmekte zorlandı, köprü girişinin yine su altında kalması ise, ‘Önceki yağıştan bu yana neden tedbir alınmadı ve sorun çözülmedi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Yıllardır her yağışta birçok sokağının geçit vermediği Ayvalık, hafta sonu aralıklarla devam eden yağışta yine aynı sorunu yaşadı. Hayrettin Paşa Mahallesi’nde başta olmak üzere kentin farklı sokakları, yağışla birlikte göle döndü. Günlük yaşam olumsuz yönde etkilendi.

HER YAĞIŞTA AYNI SORUN

Haziran 2016’da inşaatına başlanan ve 15 Nisan’da araç trafiğine açılan Cunda Köprüsü girişi de sular altında kaldı. Ekim ayındaki sağanak yağışın ardından köprü girişlerindeki kaldırımlar kırılarak su tahliyesi sağlanmıştı. Bu yağış sırasında da iş makinesi ile durum kontrol altına alınmaya çalışıldı ancak araçlar zorlukla geçebildi. Köprü güzergahını kullanan araç sahipleri, o tarihten bu yana sorunun çözülmemesini ve benzer durumun yaşanmasına tepki gösterdi.