“BALIKESİR, ÜLKE KALKINMASINDA LOKOMOTİF BİR İL”

Nilgün KAYA

3 ay önce yanan sahaya fidan dikmek için Ayvalık’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Binası önünde partililere ve halka seslendi.

Hakkıbey Yarımadası’nda Sanatçı Haluk Levent ile birlikte fidan diken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cuma namazını Sarımsaklı Yunus Emre Caminde kıldıktan sonra Altınova İskele Jandarma Karakolunun açılışını yaptı. Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, parti binasının önünde partililere ve halka seslendi.

Balıkesir’in düşmana ilk kurşun sıkıldığı mübarek topraklar olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Buraya ne yapılsa azdır. Cumhurbaşkanımız talimat vermişti, Veysel hoca git, temel atılmış baraj var ama sulaması yok demişti. Buraya ilk geldiğimde Altınova-Dikili sulamasına el attık. Daha sonra arka arkaya baraj ve gölet istendi. İnanır mısınız şu ana kadar en çok baraj ve gölet yaptığımız illerden biri Balıkesir’e 17 baraj, 13 gölet yaptık ama bu yeterli mi bunları 82’ye tamamlayacağız. 37 tane baraj inşa etmiş olacağız. Çünkü Balıkesir turizmde, tarımda, hayvancılıkta hem de sanayicilikte çok önemli bir merkez. Türkiye’yi hatta dünyayı doyuracak muazzam bir merkez. Ülkenin kalkınmasında lokomotif bir şehir. Biz de Balıkesir’e şimdiye kadar 23 milyar TL yatırım yaptık. Çeşitli bakanlıklarımızın çok önemli yatırımları var. Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ne kadar baraj gölet varsa sulama tesisi varsa yapıyoruz. 3 milyar 230 tl yatırım yaptık biz de bakanlık olarak. Ormanda yaşayan vatandaşlar için bir takım gelir getirici şeyler ekerek onlara destek veriyoruz. 7 bin 200 tesis açtık şehirlerin bütün su meselesi halledildi. Ayvalık’ın su sorununu da halletmek için proje hazırlıyoruz” dedi.

“BAL ORMANI SAYISINI 10’A ÇIKARALIM AMA MARKALAŞIN HALUK LEVENT’TEN ŞARKI İSTERİZ”

Balıkesir’de 47 dere ıslahının yapıldığını 16 dere ıslahı çalışmasının sürdüğünü söyleyen Bakan Eroğlu, “Çay deresini biliyorsunuz berbat bir dereydi şimdi ilimizin gerdanlığı oldu. 98 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gelir getirici fidanlar dikiyoruz. Bugün dikilenlerle birlikte 100 milyonuncu fidanın dikilmesinin mutluluğunu yaşayacağız.  Balıkesir’e 8 tane bal ormanı oluşturduk gelin 2 tane daha kuralım olsun 10 ama bu şifalı ballar çok para ediyor, gelin marka oluşturun. Sizlerle görüşelim marka oluşturmak için hatta Şarkıcımız Haluk Levent’ten balımızın markasını tanıtmak için de bir şarkı isteriz” dedi. Tabiatı en çok koruyanın kendileri olduğunu söyleyen Bakan, “Dünyada ormanlık alanlar azalırken biz de artıyor. En çevreci hükümet bizim hükümetimizdir. Eskiden iğneden ipliğe her şeyi dışarıdan alıyorduk ama şimdi dünyanın en büyük harp gemilerini denize indiren biziz. Atak helikopterleri dünyada 5-6 ülke yapıyor. Biz de yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum bu millet isterse her şeyi yapar” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hasan Demirarslan “Ayvalık’ı ilk defa böyle bir coşkuda görüyorum. teşkilat mensuplarımıza bu coşku için teşekkür ediyorum.Ayvalık zor dediler ama ben hiç öyle görmüyorum. Allah’ın izniyle bu birlik ve beraberlikle inşallah 2019 Mart’ta belediyeye Ak Parti bayrağını dikelim. bu birlik ve beraberlikle biz bunu yaparız” dedi. Ak Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, “Bakanımız Balıkesir’e ne fazla gelen ve enfazla destek veren bakanlarımız arasında. biz iktidara geldik Altınova barajı yarımdı, diğer barajlar yoktu. bir başladık hızlı bir şekilde devreye soktuk ve bu yıl zeytinler çok iyi dane yaptı. çok ta zeytin ağacı diktik. bu bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. bizim hakkından gelemeyeceğimiz iş yok” dedi.