AYAL 1. BİLGİ YARIŞMASINDA FİNAL HEYECANI

Nilgün KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi, TV’de yayınlanan ‘Kim milyoner olmak ister’ yarışması formatında ve interaktif olarak gerçekleştirilen bilgi yarışmasında final heyecanını yaşadı. İzleyicileri arasında Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın da bulunduğu yarışmanın birincilerine hediye çeki verildi.

Müdür Veli Tuncay yönetiminde eğitim ve öğretime devam edilen Ayvalık Anadolu Lisesi’nde 12 gün önce yapılan bilgi yarışmasının final bölümü 13 Aralık günü yapıldı. Okul öğrenci meclis başkanı Sedat Mert Alkoçak tarafından TV Yarışması ‘Kim Milyoner olmak ister’ formatında hazırlanan yarışmanın final bölümünün izleyicileri arasında Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Okul Müdürü Veli Tuncay da yer aldı.

Okul kantininde gerçekleştirilen yarışma öğrenciler ve öğretmenler tarafından yine ilgiyle izlendi. 2’si sesli, 2’si okulla ilgili diğerleri genel kültür olmak üzere toplam 12 soruya yanıt vererek kendi düzeylerinde birinci olan ekiplerin katıldığı final yarışmasında; 9/C Sınıfından Eda Dinç ve Asrın Yılmaz 130 puan, 10/B Sınıfından Buket Yalçın ve Mert Yiğit Korkmaz 115 puan,  11/A Sınıfından Arda Duvarcı ve Atalay Alsancak 155 puan,  12/E Sınıfından Yiğit Özgür Keleş ve Ceren Sözer 150 puan aldılar.  Kazanan, 11/A Sınıfından 155 puan alan Arda Duvarcı ve Atalay Alsancak oldu. Finalde birinci olan öğrencilere okul tarafından hediye çeki hediye edildi.