MAHALLE LİGİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Nilgün KAYA

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Ayvalık’ta, Kaymakam ve Belediye Başkanının vuruşu ile başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Balıkesir’e bağlı tüm belediyelerin destek verdiği ‘İmkân Bizden Oynamak Sizden’ adlı Mahalle Ligi Turnuvası 2017-2018 sezonu açıldı. Ayvalık’ta turnuva kapsamındaki ilk maç, 12 Aralık Salı günü Sarı Zeybek Spor Tesislerinde saat 13.00’te düzenlendi. Nuri Zarplı okul takımı ile Cihan Yorgun okul takımının karşılaştığı maç, Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in vuruşu ile başladı. Aralarında Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından heyecanla izlenen maçlar, Cihan Yorgun okulu küçükler takımı ile Gazi Okulu takımı arasında devam etti.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu turnuvada yaptığı açıklamada, “Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde düzenlenecek olan turnuva ile Balıkesir genelinde on binlerce gencin spor yapması hedefleniyor. Balıkesir büyükşehir Belediyesi’nin; Balıkesir Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ’İmkan bizden oynamak sizden’ sloganıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlenen ve 20 ilçe ve 1130 mahallesindeki yaklaşık 25 bin çocuk ve gençlerin spor yapmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Turnuvaya yıldızlar 45 takım 450 sporcu, gençlerde 11 takım 110 sporcu katıldı. Müsabakalar ilçemizde, Ayvalık Kaymakamlığı başkanlığında, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılmaktadır. Müsabakalar eleme usulü oynatılıyor. Katılan sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sicil lisans servisinde kayıtları yapılarak sporcu kartı çıkartıldı. Müsabakalara katılan takımlara forma ve top Büyükşehir Belediyesince dağıtıldı. İlçemizde takımların ulaşım ve sağlık hizmetleri Ayvalık Belediyesince sağlanmaktadır. Maçların yürütücülüğü İlçe Müdürlüğü Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri tarafından yapılmaktadır” dedi.  Turnuvanın ikinci günü olan 13 Aralık’ ta; Küçükköy – Çakmak okul takımları Ali Çetinkaya Ortaokulu ile Nuri Zarplı Ortaokulu takımları,  Çakmak ile Ali Çetinkaya Ortaokulu takımları, İmam Hatip Ortaokulu ile Ali Çetinkaya Ortaokulu takımları karşılaşacak.  Turnuva birincileri Ayvalık’ı Balıkesir de yapılacak maçlarda temsil etme hakkı kazanacak.