AYVALIK’TA 8 TON AKİVADESE EL KONULDU

Nilgün  KAYA

Ayvalık Cunda (Ali Bey) Adası’nda denizin içinde 652 çuval içinde, avlanması yasak olan 8 ton  Akivades (çift kabuklu kum midyesi) ele geçirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı aldığı bir ihbar üzerine İzmir ve Ayvalık’ta avlanması yasak olan Akivades (Kum midyesi)  avcılarının peşine düştü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Müdür Mehmet Uysal yönetimindeki Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, 9 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Ayvalık’ın Cunda Adası’nda yaptıkları denetim ve kontrollerde 652 çuval akivades ele geçirdi. Deniz kıyısında bulunan çuvallarda piyasa değeri 160 bin Euro (800 bin lira) olan 8 bin kilo (8 ton) kum midyesi sahil güvenlik botuyla yaşam alanı olan denize bırakıldı. Ülkemizde toplanması ve avlanması yasak olan akivadeslerin yurt dışına götürüleceği tahmin edilirken kaçakçıların yakalanması için araştırma başlatıldığı öğrenildi. Ayvalık GTHB Tarım İlçe Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kontrol ve denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.