AYVALIK DENİZ HUDUT KAPISINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI

Nilgün KAYA

Ayvalık Deniz Hudut Kapısında bakım ve onarım çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında hudut kapısında bina için kapasite arttırımının da hedeflendiği öğrenildi.

Ayvalık Belediyesi sorumluluğundaki Deniz Hudut Kapısı bakım ve onarıma alındı. Hizmette aksaklık yaşamamak için de yeni geçici bir prefabrik hizmet binası da oluşturuldu.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndaki çalışmalarını yerinde inceleyen ve son dönemlerde Ayvalık Belediyesi olarak hemen hemen tüm hizmet binalarında yenilenme hamlesi başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Sıra deniz hudut kapımıza geldi. Son dönemlerde artan yolcu sayımız neticesinde bu binamızı yenileme ihtiyacı duyduk. Burada yeni bir mimari proje hazırladık ve projemizde gelen giden yolcularımız ayrı ringlerden geçiş yapacak. Güvenlik önemleri daha geniş bir ortamda sunulacak. Freeshop sayımız artacak. Ortak kullanım alanları büyüyecek. Ofisler, tuvaletler ve çatımız da bu onarım içinde yenilenecek. Her sorumluluk alanımızda olduğu gibi burada da amacımız daha iyi hizmet sunmak’ ’dedi.