CHP AYVALIK YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi 2 Aralık Cumartesi günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 282 delegeden 160’ının katıldığı kongrede, 2015 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Ahmet Toker görevini parti ilçe sekreteri Hüseyin Şalmanlı’ya devretti.

Kongreye; CHP 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, İl yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Başkan adayı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serkan Sarı ve ekibi, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, CHP Havran İlçe Başkanı Naci Savaş, CHP Altı Eylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, eski İl Başkanları İrfan Barış ve Mete Erol, eski milletvekili adaylarından Ensar Aytekin, Cemil Yavuz, Neşe Zengin ve Ziya Eryavuz, eski milletvekili Nedret Akova, Ayvalık Belediye Meclisinin CHP’li üyeleri, eski Altınova Belediye başkanları Asım Sürer ve Alaattin Süberoğlu, Kent Konseyi başkanı Filiz Karayelli, Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten, TEMAD Şube Başkanı İsa Arslan ve çok sayıda partili katıldı.

“DAHA GENÇ, DAHA DİNAMİK BİR KADRO İLE YÖNETİLMESİNE İNANDIĞIM İÇİN ADAY OLMUYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından kongre, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker’e teşekkür plaketi verilmesiyle başladı. Belediye Başkanı Gençer, “Birlikte çalışmaktan çok mutlu oldum. Bizim abimizdir. Duruşu, kimliği ile bize çok şey öğretti, onunla birlikte Ayvalık’a hizmet etmek bir gururdur. Dedi ki bu görevi yaptım benden sonra gelen gençlere bırakmak istiyorum dedi ama hiçbir zaman partimizden kopmayacak. Teşekkür ederim Ahmet Başkanım. Ülkenin en zor dönemi. En zor iş Cumhuriyet’i kuran CHP’dedir. O zaman CHP’nin her üyesi, her neferi Atatürk, demokrasi laiklik için kalbi atan herkese çok önemli görev düşüyor. Gelecek olan yönetimde geçmişteki yönetim gibi herkesi kucaklayacak, önce parti içinde kucaklaşacak daha sonra da partiye daha fazla insan kazandırmaya çalışacak.  Ayvalık’ta yüzde 60 ‘lar ve üstüne çıkarma hedefi koymalıyız” dedi. Artısı eksisi ile yönetim kurulu ile birlikte Ayvalık’a hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Ahmet Toker,  “İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığımız ve partililerle uyum içinde çalışmaya özen gösterdik. Yakaladığımız uyumu dikkatle korumaya çalıştık. Çok sevdiğim partimin daha genç daha dinamik bir kadro ile yönetilmesine inandığım için aday olmuyorum. Benimle birlikte çalışan yönetim kurulu üyelerine, il başkanımız belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte sürçü lisan eylediysek affola. Kalbini kırdığımız insanlar olabilir, özellikle özen göstermeme rağmen. İnsanız işte. Böyle insanlar olduysa özür diliyoruz. Biz bir bütünüz. Partimizin, ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Ben kimseye küskün değilim hepinizi seviyorum ve emeğinize saygı duyuyorum. Bir gün mutlaka CHP bu ülkeyi tek başına ve örnek bir şekilde yönetecek. Ben hiç umudumu yitirmedim, umudumuzu yitirmeyeceğiz ve bu vatandaşların yolcudur Abbas şeklinde olduklarını herkese söyleyeceğiz. Hoşçakalın, bundan böyle partinin bir üyesi olarak görev düştüğü an çalışacağız, partimizden kopmayacağız” dedi. Divan Başkanlığına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, divan başkan yardımcılığına Fevzi Keklikçi, kâtip üyeliklerine Nazlı Yalkınoğlu, Dilek Saraçoğlu seçildi. Seçimin blok liste ile yapılması oy birliği ile kabul edildi. 160 imza ile ilçe başkanlığına Hüseyin Şalmanlı’nın önerildiği açıklandı. Faaliyet raporu 29 Kasım 2015’ten bu yana görev yapan İlçe Başkanı Ahmet Toker tarafından okundu. 2 yıllık gelir gider raporunda; 2016 yılı geliri 30 bin 590 lira, giderin 29 bin 665 lira, 2017 yılı gelirinin 22 bin 528 giderin 22 bin 715 lira olduğu, gelirin 20 bin liralık bölümünün genel merkezden geldiği 20 bin lirasının bağış olduğu ve 6 bin 368 lirasının üye aidatı olduğu, giderin 15 bin lirasının borç diğer bölümünün ise haberleşme, çiçek ve içecek için verildiği açıklandı.

“AHDE VEFA PARTİMİZDE ÇOK ÖNEMLİDİR”

Partide tanıdığı başkanlarla birlikte ahde vefayı parti büyüklerine saygıyı ve partiye emek vermeyi öğrendiğini belirten İl Başkanı Ender Biçki, “Partimiz için ahde vefa çok önemlidir. İlçe başkanlarımız çok önemlidir. Ben 20 yıl sonra ilçe başkanı olmayı hak gördüm ve ilçe başkanı oldum. Partimiz bize büyüklerimize saygıyı ve sıra beklemeyi öğretti. İlçe başkanlarımızın partimizin en temel yükünü çeken insanlar olduğunu biliyorum. Bunu ilçe başkanlığı yapmayanlar bilmez. İlçe başkanlığı çok onurlu bir görevdir. Bugün Ayvalık ilçe örgütümüz ve il başkanlığımız Ahmet Başkanımıza ahde vefa örneği gösterdi. Ayvalık İlçe örgütü ve belediye başkanımızın kutluyorum. Referandumda yüzde 74 oyla Türkiye’deki ilk 50 ilçe içine giren ilçemizdir” dedi. Biçki konuşmasının sonunda ilçe başkanı Ahmet Toker ve eşi Seyhan Toker’e il örgütü adına teşekkür plaketi verdi.

“2019’DA BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BURÇLARINA CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”

Kongre dönemini başlattıklarını belirten Biçki “2019 yılı önemli bir süreç. 2019 yılına ulaşma hedefiyle planlarımızı yaptık. Balıkesir’de ilkleri başardığımız birçok şey oldu. 2019 bizim için önemli. 1919’un yüzüncü yılı 2019. Tarihi bir süreç ve Türkiye için kırılma noktası. Biz inançlıyız, kararlıyız. 2019’de Büyükşehir Belediye Başkanlığının tepesine CHP bayrağını mutlaka ama mutlaka dikeceğiz. Bu parayla yapılacak iş değil bu bir algı meselesi. 2019 ‘a odaklı çalışmaların sonucu bu algı Balıkesir’de oluştu. Önümüzdeki kongreden sonra başlattığımız, belirli noktalara getirdiğimiz çalışmaları 2019’da taçlandırmak istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz. Yönetim kuruluna yapacağımız takviyelerle de bunu yapacağız. 5 Belediye başkanımız çok başarılı. Bir sıkıntı var; büyükşehrin bizde olmaması. Belediye başkanlarımız bu nedenle çok sıkıntı içinde. Büyükşehrin belediye başkanlarının elini kolunu bağladığını biliyoruz. Bu zinciri kırmanın yolu 2019’dur. Başaracağız. 2019’da Balıkesir’ Büyükşehir Belediye Başkanını kazandıran il başkanı olmak istiyorum. Başka bir hedefim yok. Bu benim aileme ve çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacaktır. Milletvekilliği ne demek ben partimin genel başkanı da olmak isterim ama haddimi bilirim, görevleri paylaşacağız. Hedefi koyduk 2019’a 1919’un ışığıyla” dedi.

“BU GÖREVLER MEVKİİ DEĞİL MEVZİ OLACAK”

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serkan Sarı, “Önümüzdeki il kongresinde aday olacağız. Etkin ve donanımlı kadromuzla il kongresinde karşınıza çıkıp destek isteyeceğiz. Kongre süreçlerinin ayrıştırmak yerine birleştirici olacağını ümit ediyorum. Kazanacak olan CHP olacaktır kongrelerimizde.  Ayvalık’ta güneş sanki bir başka yerden doğuyor. Çok güzel, çok keyifli bir ilçemiz Ayvalık. Ayvalık oyunu arttırarak CHP’yi ileriye taşıdı, taşımaya devam ediyor. Önümüzde zor bir dönem var; 2019. Bu seçimler çok önemli. Hepimizin net bir şekilde ifade etmesi gerekiyor, bu görev süremiz boyunca başka hiçbir şeye aday olmayacağız. Bizim te bir hedefimiz var; ulu önder Atatürk’ün laik Türkiye Cumhuriyet’in sahip çıkmak ve CHP’ye hizmet edebilmektir. Bu görevler mevkii değil mevzi olacak. Rüzgâr merkezden değil bizden esecek. İktidara birlikte yürüyeceğiz. Umudu örgütlemeye geliyoruz. Örgütü gençleştirip büyüteceğiz” dedi. Eğitimci-Yazar Cemil Yavuz ve Havran İlçe Başkanı Naci Savaş, eski milletvekili adayları Ensar Aytekin ve Neşe Zengin de birer konuşma yaptı.

“CHP’Lİ OLMAK DEVRİMCİ OLMAK DEMEKTİR”

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına aday olan Şalmanlı yaptığı konuşmada “Ülkemiz bugünlerde Türkiye tarihinin en büyük ve derin krizlerini yaşıyor. Ülke içinde ayrı ülke dışında ayrı. Bunların sebebi Atatürk ilkelerinden uzaklaşmamızdır. Ülkemizin geleceğini hepimizin düşünmesi gerekmektedir. Hepimizin sorumluğu bu konuda çok büyük. 2019 seçimlerinde önümüzde iki seçenek var ya tek adam rejimi ya da Atatürk’ün ilkeleri. Bizden sonra gelecek nesillere çağdaş, demokratik bir ülke ve sistem bırakmak için farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına dokunarak anlatarak CHP’yi iktidar yapmalıyız. Bunu ilk başta Balıkesir’den başlayarak yapmaya çalışacağız. Yerel yöneticiliklerde görev yapmak zordur, sorumluluk demektir. Ancak CHP ‘li olmak bağımsızlık aşkı, özgürlük demektir. CHP’li Türk halkının var olma iradesinin adıdır. CHP’li olmak yoksulluktan kurtulmak, çağdaş bir ülke düzeyine getirmek için vatandaşlarına yardım etmek demektir. CHP’li olmak devrimci olmak demektir. Kısacası CHP’li olmak Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir. Siyaset bana ne sağlayacağı değil topluma ne vereceğimi hissetmek demektir. 2015 yılı kongresinden bu yana büyük özveriyle görev yapan başkanım Ahmet Toker ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Bugün ve yarınlarımız için ülkemiz için farklılıklarımızı ayrışma nedeni değil birleştirici görmek gerekmektedir. Gün kişisel zaaflarımızı bir tarafa bırakarak ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele etmek, CHP’ye yaraşır bir şekilde mücadele etmek, CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza çalışmak demektir. Özgür Türkiye Cumhuriyet için CHP güçlü çatısı altında ekibimle birlikte aday oldum. Canla başla bu göreve layık olmak için çalışacağız   “dedi.

CHP’nin yeni ilçe başkanı olan Hüseyin Şalmanlı’nın listesinde; İmam Hüseyin Arslan, Seyhan Bodur, Nurten Büyükel, Tuğba Erol, Mehmet Ertuğ, Levent Güzel, Cihat İnce, Mehmet İnç, Savaş Küçük, Muzaffer Özel, Benal Satıcı, Renin Dilek Tan, Coşkun Tunçmen, Ali Uçaker, Mustafa Yıldırım ve Aynur Yorgun yer aldı. Yedek üyeler ise Ali Kocabattal, Zekiye Üzüm, Satı Konya, Nurettin Yılmaz, Mesit Pehlivan, Selahattin Eyüboğlu, Mehmet Çoban, Coşkun Açıkalınlı, Mehmet Dal, Rabia Akıncı Seyhan Aracı Ergül Pala, Halil Köse, Mahmut Kaya Halil Çakır ve Mecit Özaydın oldu. İl delegeleri ise; Rahmi Gençer, Ahmet Toker Onur Satıcı, Cihan Şişman, Tülin Çalışıcı, Mehmet Atılgan, Ümit Özgültekin, Fehmi Aksoy, Ali Osman Babaç, Şadi Koyuncu, Aydın Şensal, Coşkun Tunçman, Mehmet Ertuğ, Dilek Tan, Mehmet İnç, MUSTAFA Yıldırım, Levent Güzel, Ali Uçaker, Seyhan Bodur, Benal Satıcı, Aynur Yorgun, İmam Hüseyin Arslan, Muzaffer Özel, Nurtel Büyükel, Tuğba Erol, Cihat İnce, Savaş Küçük, Zehra Şensal, Dilek Saraçoğlu, Salman Kayran, Gökay Bacan, Mehmet Ali Tuncel, Fahri Güren, Şakir Sakarya, Fikri Çalık, İbrahim Mühürdaroğlu, Ahmet Erkal, Hüzeyin Barış, Serdar Demirezer, Yalçın Taş Fevzi Keklikçi, Ziya Eryavuz, Umur Özgültekin, Ali Kocabattal, Zekiye Üzüm, Satı Konya, Nurettin Yılmaz, Mesit Pehlivan, Hüseyin Şalmanlı, Mehmet Çoban, Coşkun Açıkalınlı, Mehmet Dal, Meral Gürer ve Seyhan Arıcı oldu.