‘CEZAEVİ DEĞİL EĞİTİM YUVASI OLSUN’ DİYE  7 BİN 853 İMZA TOPLANDI

Nilgün KAYA

Altınova Mahallesi’nde halkın bağışlarıyla hastane olarak yaptırılan ancak cezaevi olacağı öğrenilen binanın, eğitim amaçlı kullanılması için Ayvalık’ta başlatılan imza kampanyalarında 7 bin 8 53 imza toplandı.

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde vatandaştan toplanan parayla, hastane olarak kullanılmak amacıyla 1995 yılında yapılan, 19 yıl atıl kaldıktan sonra cezaevi yapılacağı öğrenilen binanın  eğitim amacıyla kullanılması için imza kampanyaları düzenlendi.

BİNANIN, HALKIN İRADESİNE UYGUN OLARAK EĞİTİM AMAÇLI KULLANILMASI İSTENİYOR

Ayvalık Kent Konseyi tarafından 14-15-16 Kasım tarihlerinde ilçe merkezi Talatpaşa Caddesi’nde 3 gün, 14 Kasım’da Sarımsaklı Pazar yerinde, 15 Kasım’da Altınova Pazar yeri’nde devam etti.  Söz konusu binanın cezaevi değil eğitim yuvası olması talep edilen kampanyada  5 Bin 457 imza toplandığı öğrenildi.  Ayvalık Belediyesi de Change org da imza kampanyası başlattı. 15 Kasım tarihinde başlanan ve 2 bin 500 imza hedeflenen kampanya 20 Kasım günü saat 15.15 itibariyle 2396 kişiye ulaştı.  Adalet Bakanlığı’na gönderilecek imza kampanyasında, ‘Altınova Halkının kendi parasıyla yapılan şehrin merkezinde yer alan ve tüm kamuoyunun STK’ların, siyasi partilerin bu binanın cezaevi olmaması ile ilgili kararlılığı vardır.Buradan tüm Balıkesir Milletvekillerimizden ve yetkililerden Ayvalık’ın sesini duymalarını, Ayvalık Halkı’nın ortak kararını desteklemelerini istiyoruz. Söz konusu binanın halkın iradesine uygun olarak, sağlık meslek lisesi, teknik meslek lisesi veya yüksekokul olarak açılmasını acilen bekliyoruz’ denildi.