İLLER ARASI KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ AYVALIK’A UZANDI

Nilgün KAYA

‘Biz Anadolu’yuz’ Projesi kapsamında, Adıyaman ilinden gelen 6 öğretmen ile 188 öğrenci Ayvalık’ta konaklıyor. Balıkesir, Çanakkale ve Ayvalık’ı gezen öğrencilerin Pazar günü ilçeden ayrılacağı öğrenildi.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen öğrencileri, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı Edremit Koca Seyit Havalimanı’nda karşıladı. Kültürler arası etkileşimi sağlanması amacıyla hayata geçirilen “Biz Anadolu’yuz” Projesi kapsamında Adıyamanlı öğrencilerin Balıkesir’e gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bakanlığımızın 180 günlük ‘Biz Anadolu’yuz” Projesi kapsamında bugün Balıkesir’imize Adıyaman’dan gelen 188 öğrenci ve 6 öğretmenimizi ağırlıyoruz. Hayatı boyunca kendi bulunduğu ilin dışına çıkmamış, uçağa binmemiş maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilerin diğer illerle kaynaşmasını, oradaki kültürleri tanımasının sağlaması amacıyla öğrencilerimizi 4 gün süresince en iyi şekilde misafir etmeye ve Balıkesir’imizi onlara en iyi şekilde anlatamaya çalışacağız” dedi.

ADIYAMANLI ÖĞRENCİLER, BALIKESİR’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKÂNLARINI GEZİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Biz Anadolu’yuz’ Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrenci Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret edecek.  Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen öğrenciler, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde misafir edilerek 4 gün boyunca Balıkesir’in tarihi ve kültürel mekânlarını geziyor. İlçe merkezi ve Cunda Adasını gezen öğrenciler, Şeytan Sofrasına da çıkarak kentin panoramasını izleme fırsatı buldu. Cuma günü Çanakkale’ye giderek kenti ve şehitlikleri gezen öğrencilerin Cumartesi gün ki durağı ise Balıkesir olacak.