“DİPLOMASİ SONUÇ VERDİ”

Nilgün KAYA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Yunan Adalarına yolcu gemilerinin geçişine yönelik yasak kararı uygulanacağı gün iptal edildi. Karara destek verdiğini ancak iptal edilmesinin hem sevindirici hem de maddi zarardan kurtarıcı olduğunu ifade eden Ayvalık- Midilli arası sefer yapan tur sahiplerinden Eşref Jale, “Diplomasi sonuç verdi” dedi.

Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların ve yolcu gemilerinin liman çıkışlarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yasak kararının yolcu gemileri için geçerli olmayacağının açıklanması Ayvalık’ta sevinç yarattı.

“İLK KEZ BÖYLE BİR YASAK OLAYI OLDU NEYSE Kİ BAŞLAMADAN BİTTİ”

Yasağın uygulanacağı 12 Ekim günü bakanlıktan gelen telefonla yasağın iptalini öğrendiklerini söyleyen Jalem Tur Sahibi Eşref Jale, “ Yunan Denizcilik Bakanı ile Ulaştırma Bakanımızın kurduğu diyalog anlaşma ile sonuçlandı. Yatlara çıkış verilmeyecek ama yolcu gemileri muaf tutuldu. Bu karar çok iyi karşılıyoruz. Diplomasi sonuç verdi. Bu da sevindirici çünkü Ayvalık’ta 3 Çeşme’de 2, Kuşadası’nda 2, Bodrum’da 4 Marmaris’te 1, Fethiye’de 2, Kaş’ta 1 olmak üzere toplam 15 gemi şirketi, acentelerden başlayarak bu işten ekmek yiyen yüzlerce kişi için önemli. Çok büyük bir kitleyi hem sevindirdi hem de maddi zarardan kurtardı. Ben 36 yıldır Ayvalık- Midilli arası yolcu taşıyorum ilk kez böyle bir yasak olayı gündeme geldi ama neyse ki başlamadan bitti” dedi.

700 KİŞİ MİDİLLİ’DEN AYVALIK PAZARINA GELDİ

Ayvalık’ta kurulduğu günden adını alan ve çevre ilçeler kadar Yunanistan’ın Lesvos Adası’ndan gelenler tarafından da yoğun talep gören Perşembe Pazarı’nda da hareketlilik vardı. Yasağın iptal olması nedeniyle yapılan seferle ilçe pazarına Midilli’den 700 kişinin geldiği öğrenildi. Pazardaki hareketlilik Pazar esnafını da sevindirdi.