AYKÜSAD YENİ SEZONA ‘MERHABA’ DEDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) düzenlenen kokteyl ile kültür sanatta yeni sezona ‘Merhaba’ dedi. AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, amaçlarının Ayvalık’ta kültür ve sanatın ekseni olmaya devam etmek olduğunu söyledi.

Yaz döneminde atölye çalışmaları ve etkinliklerine ara veren Ayvalık Kültür Sanat Derneği, 6 Ekim Cuma günü Ferahi Evler Butik Otel’de gerçekleştirdiği kokteyl ile yeni sezon çalışmalarını başlattı. Sezon açılış kokteyline Yaşar Akçay başkanlığında Ayşin Özen, Mehmet Hartevioğlu, Hüseyin Yanık, Ezgi Eker, Rabia Metin ve Nesrin Seçer’den oluşan AYKÜSAD yönetimi ve üyelerinin yanı sıra  CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker,Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Kent Konseyi ve KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Renin Tan, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar, Mesut Duran Müzik Derneği temsilcileri katıldı.

“GÖRÜNMEYEN ÇALIŞMALARIMIZ DA VAR”

İki dönemdir AYKÜSAD Başkanlığı görevini artan bir tempoyla sürdüren yürüten Yaşar Akçay, yaptığı açılış konuşmasında dernek olarak sanatın her alanında aktif olma hedefini sürdüren yeni çalışmaların hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.  Atölye çalışmalarından gezilere, geleneksel kültür sanat günlerinden konserlere kadar farklı etkinliklerle Ayvalık’ta yaşayanlara kültür ve sanat alanında çeşitli alternatifler sunduklarını belirten Başkan Akçay, “Yeni sanat sezonunu başlattık. Resimle ilgili her Pazartesi ve Çarşamba günleri atölye çalışmalarımız olacak. Yeni bir çalışmamız Yunanca üzerine. Bu çalışmayı Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü için her sene hazırladığımız etkinlikler ve tabii ki konserlerimiz devam edecek. Türkiye’nin farklı noktalarına geziler planlıyoruz. Yeni kültür sanat sezonumuz yepyeni etkinlikler ve çalışmalarla geçecek. AYKÜSAD olarak belediye ve çeşitli derneklere destek veriyoruz. Onlarla iletişim halindeyiz. Bu tür görünmeyen çalışmalarımızın yanı sıra her sene farklı çalışmalarla Ayvalık’ın kültür sanat ekseni olma hedefimiz doğrultusunda faaliyetlerimiz devam edecek” dedi. Kokteyl katılımcıları planlanan kültür sanat etkinlikleri konusunda görüş alış verişinde bulundu.