AYVALIK ZİRAAT ODASI, İLK ELDEN İLK HASAT ŞENLİĞİNE HAZIRLANIYOR

Nilgün KAYA

Zeytin hasat sezonu başlayan Ayvalık’ta Ziraat Odası tarafından organize edilen ‘İlk elden ilk hasat’ başlıklı şenliğin 2. si 7 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Ayvalık Ziraat Odası tarafından düzenlenen 2. Zeytin Hasat Şöleni için hazırlıklar devam ediyor. ‘İlk elden ilk hasat’ sloganı ile ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen şenliğin programı belli oldu. Protokol konuşmaları ile saat 11.00’de başlayacak program kapsamında; en iyi çiftçi ödülü verilecek. Mehteran ve Halk oyunları, taş baskı sistemi ile ilk hasat ve zeytin sıkımı yapılacak.  Etkinlik için hazırlanan tarım makineleri ve zeytin-zeytinyağı firmalarına ait stantlar ziyaret edilirken zeytin toplama yarışması düzenlenecek. 

Tarım Bakanlığı ve Balıkesir’den kurum temsilcilerinin de şenliğe davet edildiğini belirten Ayvalık Ziraat Odası Başkanı  Hasan Kıtay, “ Balıkesir Valiliğimiz, Gıda Tarım Hayvancılık Balıkesir İl Müdürlüğü desteğiyle bu sene 2.si düzenlediğimiz Hasat şenliklerimizden ikincisini 7 Ekim 2017 tarihinde Mutlu Köy Nostalji tesislerinde yapıyoruz. Yine programımız yoğun. Halkımızın, çiftçimizin ve misafirlerimizin katılımıyla, heyecanla gerçekleştireceğiz. İlk zeytin hasadını gerçekleştireceğiz. Temsili hasadımız ve zeytinyağı tadımımız olacak. Yarışmalar, halk oyunlarımız, çeşitli etkinliklerimiz olan programımız yoğun bir şekilde saat 10.30’da başlayıp akşam saatlerine kadar devam edecek” dedi.  Şenliklerinin Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlediği şenlikle yarışmak amacıyla düzenlenmediği belirten Kıtay, “O şenlik artık uluslar arası formata gelmiş, zeytini ve Ayvalık’ı tanıtan önemli bir etkinlik. Yaptığımız şenlik diğer günlere alternatif bir etkinlik. Köylülerimizle beraber olup hasat heyecanını paylaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

“ BU SENE ZEYTİNDE SON 7 YILIN EN İYİ REKOLTESİ OLACAK”

Kıtay, “Zeytin rekoltemiz bu sene bölgemize güzel. Son 6-7 yılın en iyisi. Çiftçinin bundan sonraki beklentisi bunun fiyata yansıması. İnşallah bol bereketli hasat geçiririz. Tüm çiftçilerimize şimdiden bereketli bir hasat diliyorum” dedi.