AYVALIK’TA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Nilgün  KAYA

Ayvalık’taki, amatör spor kulüpleri güç birliği için bir araya geldi.

Hamdibey Kaya Spor Kulübü Başkanı Hüsnü Erol’un girişimiyle düzenlenen toplantı, 21 Eylül akşamı İhsan Dede’nin yerinde gerçekleştirildi. Yemekli toplantıya Başkan Hüsnü Erol’un yanı sıra Barbaros Sefa Spor Kulübü’nden Serdar Harputlu, Sakarya Spor Kulübü’nden Nusameddin Sayar, Altınova Spor Kulübü’nden Melih Badur, Yenimahalle Spor Kulübü’nden Musa Ergül ve Armutçuk Spor Kulübü’nden Cemal Erhanoğlu toplantıya katılan kulüp yöneticileri oldu.

“BAŞARI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKLİ”

Toplantıyı düzenleyen Hamdibey Kaya Spor Kulüp Başkanı Hüsnü Erol, amaçlarının ilçede faaliyetlerini sürdüren  amatör spor kulüplerinin kaynaşması ve yardımlaşmasını sağlamak olduğunu dile getirerek, “Sorunlarımızı çözerek, takımlarımın başarılı olması için spor kulüplerimiz arasında güç birliği yapmamız gerekiyor. Bundan sonra belirli periyotlarda kulüp başkanlarımızla toplantılar yapıp, projeler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

GÜVENLİK, ULAŞIM, SAĞLIK, TESİS VE MALZEME YETERSİZLİĞİ ÖNCELİKLİ SORUNLAR

2017-2018 sezonunun başlayacak olması nedeniyle hazırlıklarına hız veren takım yöneticileri,  yaptıkları görüşmede yaşadıkları ortak sorunları birlikte çözme kararı aldı. Takımların maçlara ulaşımı, maçlarda görev yapacak sağlık personelini bulundurma görevinin kulüplere bırakılması, tesis, malzeme ve teknik imkânlardaki yetersizlikler gibi sorunları kısıtlı bütçelerle çözmeye çalıştıklarını ifade eden kulüp yöneticileri, yerel yönetimlerin desteğinin şart olduğunu vurguladı. Özellikle ulaşım konusunun ligin başlayacak olmasına rağmen hala çözümlenmediğini kaydeden kulüp yöneticileri, acilen bu sorunu çözüm için destek beklediklerini söyledi.

“BALIKESİR’DE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”

Balıkesir’de katıldıkları maçlar sırasında yeterli güvenlik önlemi alınmadığına dikkat çeken kulüp yöneticileri, “Balıkesir’de Ayvalık takımlarına çok taraflı ve tavırlı davranıldığına defalarca şahit olduk. Üvey evlat muamelesi görüyoruz” dedi. Bu sorunu Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile de paylaştıklarını söyleyen yöneticiler, Ayvalık’ta güvenlik tedbirlerinin titiz bir şekilde alındığını, bunun aynı şekilde Balıkesir’de de uygulanmasını talep ettiler.  Yüklerinin çok ağır olduğunu ancak buna rağmen ilçedeki başarılı sporcuların bir üst noktaya taşınması kadar ilçedeki gençlere verebilecekleri katkı üzerine hareket ettiklerini kaydeden kulüp yöneticileri ortak sorunlarını Ayvalık ve Büyükşehir Belediyesi ile federasyon nezdinde de gündeme getireceklerini belirtti.