“SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZME GAYRETİNDE OLACAĞIM”

Nilgün KAYA

Çanakkale’nin Biga ilçesinden Ayvalık’a atanan ve ilçedeki görevine geçtiğimiz hafta başında başlayan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, mazisi ve kent kültürü olan Ayvalık’ın Türkiye’nin nadide yerlerinden biri olduğunu belirterek, ilçedeki sorunların ortak akılla çözülmesi gerektiğine işaret etti. Kaymakam Görgülüarslan, “Bizler tabii ki bu işlerin çözümü için buralara gönderilmiş insanlarız ama Ayvalıklı bu sorunların çözümünü ne kadar ister, bizlere ne kadar yardımcı olur, birazda bence bu durumu yörenin insanı belirleyecektir” dedi.

İç İşleri Bakanlığı’nın 300 mülki amirinin görev yerlerinde değişiklik yapan kararnamesine göre Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Samsun ‘a atanırken yerine daha önce Biga’da görev yapan Gökhan Görgülüarslan getirildi.

11 Eylül’de Ayvalık’taki görevine başlayan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, daha önce görev yaptığı yerlerde olduğu gibi, makamında bekleyen değil sokağa inen bir Kaymakam olduğunu, Ayvalık’ın sahil kesiminde yaptığı ziyaretle ifade etti. Ayvalık’ta görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Ülkemizin güzel bir yerleşkesi olan Ayvalık’ta görev yağmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çok şükür ki ben bugüne kadar mazisi olan, kimliği olan yerlerden biri Ayvalık’ta böyle yerlerden biri. Mazisi olan kent kültürü olduğuna inandığım bir yerleşke. İnşallah burada mesai arkadaşlarımızla, sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi yelpazenin her kesiminde yer almış olan arkadaşlarımızla beraber bu ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik ortak akılla bir şeyler yapma gayretinde olacağım. Sorunları tespit etmem için çok henüz erken biraz daha zaman geçirmem, görmem lazım ama ben her görev yaptığım yerde şunu söyledim; bizler buralara atanarak gelmiş kamu görevlileriyiz. Buradaki güçlerle, mahalli birimlerle birlikte ihtiyaçları tespit edip çözme gayreti içinde oluruz. Ayvalık bu sorunların çözümünde ne kadar istekli olur bu sorunların tespitinde ne tür istekleri ne olur, bunu biraz da bence Ayvalık belirleyecek. Beraberce, olabildiğince yöremize, ülkemize hizmet etme gayreti içinde oluruz” dedi.

Daha önce Kula, Kiraz, Kale, Saraykent, Uzundere, Akçakale, Ulaş kaymakamlıkları ile Ağrı’da vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Gökhan Görgülüarslan, Kastamonu’nun İnebolu ilçe Kaymakamlığından Biga’ya atanmıştı ve 2015 yılından beri Biga’da görev yapıyordu. 1975 yılında Karabük’ün Eskipazar İlçesinde dünyaya gelen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, 1996 yılın da İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun olduktan sonra 1998 yılında Kaymakam olarak Konya’nın Kula İlçesinde göreve başladı. Son kararname ile Biga Kaymakamlığına atanan Görgülüarslan, evli ve bir çocuk babası.