SOKAKTA SATRANÇ OYNADILAR

Nilgün KAYA

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından başlatılan ‘Sokakta satranç var’ etkinliğine katılan TSF Ayvalık Temsilciliği ve Ayvalık Satranç Spor Kulübü, ilçenin özgün mekanlarından olan Şeytan’ın Kahvesi’nde satranç severleri bir araya getirdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Sokakta Satranç Var’ projesi, Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı törenlerinin düzenlendiği 15 Eylül tarihine denk getirildi. Önceki yıl Cumhuriyet Meydanı ve sahil bandında düzenlenen etkinliğin bu sene ki mekânı ise Palabahçe’de Suat Kaçak tarafından işletilen Şeytan’ın Kahvesi oldu.

KULÜP YÖNETİCİLERİ DE MAÇ YAPTI

Etkinlik kapsamında aralarında Ayvalık Satranç Spor Kulübü kurucusu Ahmet Hamdi Dinler ve TSF Ayvalık temsilcisi ve Ayvalık Satranç Kulübü Başkanı Nahil Filiz’in de bulunduğu satranç severler ve sporcular, satranç takımları oluşturarak satranç oynadılar. Kahveye gelen ve yoldan geçen vatandaşlar çekişmeli geçen mücadeleleri ilgiyle izledi.

“SATRANCI YAYGINLAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

‘Ülkemizde doğru hamleler yapan bir gençlik için Satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz” sloganı ile yola çıkılan ‘Sokakta Satranç Var’ projesine Ayvalık Satranç Spor Kulübü olarak destek vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Kulüp Başkanı Nahil Filiz, “Satrancı sadece salonlarda değil, sokakta, insanların arasında oynamak ve satrancın Ayvalık’ta da var olduğunu göstermek istedik. Amacımız satrancın yaygınlaşması, gelişmesi. 25 sporcumuz katıldı ama halktan da katılım oldu. İlgiyle karşılandı bu da bizi çok memnun etti. Ayvalık Satranç Kulübü olarak başarılı satranç sporcuları kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.