ALTINOVA’NIN KURTULUŞU KUTLANDI

Nilgün KAYA
Altınova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95 yıldönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda 14 Eylül günü düzenlenen törene Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gaziler ve şehit ailelerinin yanı sıra Altınova’da yaşayan vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Ayvalık Belediye Bandosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer konuşmasında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Ağustos 1922’de, “İlk hedefimiz Akdeniz’dir” diyerek Afyon’dan başlattığı hareketten 15 gün sonra Altınova’ya gelindi. Yani, Türk ulusunun İstiklal Savaşı’yla bağımsızlığını kazanmasından 15 gün sonra Altınova da düşmandan kurtarıldı.
Bizlere bugünleri hazırlayan ve bağımsız bir ülkede özgürlük içinde yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi defalarca minnetle anmamız gerekiyor. Onlar cesaretleriyle, akıttıkları kanlarıyla, alın terleriyle bize bu güzel ülkeyi armağan ettiler. Korku nedir bilmeyen yiğit askerlerimizin kararlı mücadeleleri sayesinde bugün buralardayız. Bunları unutmayacağız. Sadece böyle kurtuluş günlerinde değil, her zaman sevgiyle, saygıyla, minnetle hatırlayacağız.Bizim arkamızdan gelen nesillere de o kahramanları anlatacağız. Milli Mücadeleden zaferle çıkan Türk milleti böylece varlığını, gücünü göstermekle kalmadı, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki kararlılığını bütün dünyaya gösterdi. Dünya milletleri bilmeliler ki; Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkını hiçbir güç sindiremez ve sindiremeyecektir. Ne yazık ki, emperyalistlerin Türkiye’yle ilgili karanlık hayalleri ve bu uğurdaki çabaları devam ediyor. Tarihten ders almalı ve oyuna gelmemeliyiz. Türkiye’nin tek Başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal’in hedeflerinden şaşmamalıyız” dedi.  AYFOLK ekibinin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Tören sonunda bando takımı eşliğinde belediye araçları ve vatandaşların katıldığı kortej ile program sona erdi.