KAYAALP, KONGREDE ADAY OLMAYACAK

Nilgün  KAYA

23 Eylül’de kongreye gitmeye hazırlanan Adalet Kalkınma ve Partisinin yaklaşık 4 yıldır başkanlığını yürüten Hakan Kayaalp kongrede aday olmayacağını açıkladı. Başkanlık görevini onur ve gururla yürüttüğünü söyleyen Kayaalp, hedefinde belediye başkanlığı ve vekillik olacağı mesajını verdi.

Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, aday olmayacağını sosyal medya üzerinden, ‘Genel merkez ve il koordinatörümüzle yaptığımız görüşme sonucunda onurumuzla, şerefimizle ve başarılarla yürüttüğümüz görevimizi kongre sürecinden sonra ilçe başkanlık görevine devam etmeyeceğim kesinleşmiştir. Görevimiz esnasına bize inanan ve güvenen dostlarıma sonsuz teşekkür ederim. Bundan sonraki dönemde yine onurlu, şerefli ve bize yakışan şekilde başarılı görevlerde birlikte olmak dileğiyle’ diyerek açıkladı.

“YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI”

Başka planları olduğunu ifade eden Kayaalp, he3defleri arasında belediye başkanlığı ve milletvekilliği olduğunu söyledi. Yaklaşık 4 yıldır görevde olan Hakana Kayaalp, kararın yeni alındığını belirterek, “O önemden bu döneme gayet güzel yatırımları Ayvalıkla buluşturduk. 40 yıldır yapılmayan ne varsa yapılması için el birliği ile çalıştık. Bu yönde başarı gösterdiğimiz için yeni ufuklara ve yeni görevlere talibiz. Belediye başkanlığı veya vekillik için şimdiden çalışmaya başlayacağım. Yaptığız iş belli, bundan sonraki işlerimizin de teminatı. Yapılanlar herkesin gözü önünde. Alnım açık, yüz kızartıcı bir durumumuz yok. Bu siyasette çok önemli. Bu süreçte ileriye adım atmak için aldığım bu kara gerekli” dedi.

“23 EYLÜL’E KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ, GELECEK OLAN EKİBE DESTEK VERECEĞİZ”

23 Eylül’e kadar görevinin başında olacağını vurgulayarak, başkanlığa aday olacak isimlere de mesaj veren Kayaalp, “Sekteye uğratmayız. O şu, bu yok. Hiçbir savaş halinde değiliz. Birlikte karar vererek görev değişikliği yapıyoruz.  Görevimi yeni gelecek arkadaşlara teslim etmek için gün sayıyorum. Kongreler bayramdır bizde, ayrılık olmaz” dedi. Kulislerde başkan adaylığı için ismi geçen Hasan Kıtay’ın da kendi yönetimi tarafından değerlendirilen bir isim olduğunu söyleyen Kayaalp, “Bizim değerlendirdiğimiz bir arkadaş. Başkan olursa başarılar dileriz. Tercihimiz bizim jenerasyondan bizim takdir ettiğimiz insanların gündeme gelmesi. Biz destek veririz. Kimseye kapımızı kapatmadan eşit mesafede durduk. Bugünde halkın desteğini ve farklı partilerden isimlerin desteğini aldığımızı görüyorum. Bunu önemsiyorum. Belediye başkanlığı ve vekillik için elimden geleni yapacağım” dedi. Kulislerde İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Kıtay’ın yanı sıra Mehmet Komili ve Ahmet İlmen’in ilçe başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor.