“KENDİ EKİPLERİMİZLE KENTİN ALT YAPISINI HAZIRLIYORUZ”

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gneçer, ilçede yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Kendi ekiplerimizle kentin alt yapısını yeniliyoruz. Ayvalık’ın büyün değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

Kentin farklı noktalarında düzenleme ve yeni alanlar oluşturma çalışmaları yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Adliye kavşağının karşısında yerleşim olan bölgede park yapılıyor. Meyilli alanda molozlar kaldırıldıktan sonra park yapılacak. Yol Duran Market’in önüne giderken Meşale sitesi önüne kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Pehlivanoğlu Market’in arkasına da üçgen park yapılarak yaşanılır bir yer haline getirilecek. İstinat duvarları tamamlanan alanda dizayn çalışmaları sürdürülüyor” dedi.

“EKİM AYININ ORTALARINA KADAR AYVALIK’TAKİ YOL SORUNUNUN BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇÖZÜLECEK”

Yeni yapılan Güzel Sanatlar Lisesi yol çalışmalarına da başlanılacağını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  “Bölgede hızlı bir çalışmaya girdik. Okul etrafındaki tüm yolar yapılmış olacak. Asfalt çalışmamız da bu hafta başlayacak. İtfaiye önünden Ayvalık arıtmasına kadar sıcak asfalt yapılacak. Dolmuş yolu asfalt yapılacak. Bu yolları en yakın zamanda yapacağız. Lale Adası’nda kalan kısmı, yeni köprü ile boğaz köprüsü arasındaki kısmı asfalt yapıp kenarlarına kaldırım yapıyoruz. Aynı şekilde itfaiyeden son durağa kalan olan yolun sağlı sollu kaldırım yapıp arasına sıcak asfaltı döküp asfalt çalışması yapacağız. Bunların hepsi Eylül ayı sonuna kadar bitmiş olacak. Altınova sahilinde yaklaşık 5 km paralel yola asfalt döküyoruz. Sarımsaklı Badavut’ta bazı sitelere yollar yapılacak. Sarımsaklı Fırın arkasında işi bitirdik. Bilentur dolmuş yolunu yapıyoruz. Yani Ekim ayının ortalarına kadar Ayvalık’taki yol sorununun büyük kısmını hallediyoruz” dedi.

Kent yaşamının sadeleşmesi ve daha düzenli hale gelmesi için çaba gösterdiklerini belirten belediye başkanı, “Şimdi insanların daha rahat yaşaması için kaldırımları ve ara yolları özellikle Armutçuk ve 150 Evler mevkiinde çalışmalar başladı, bunlar devam edecek. Barbaros Mahallesi’nde bazı noktalarda elektrik döşemesi yapıldığı için bozulan yollar ile arkasından Hamdibey Mahallesi’nin tüm yolları yapılacak. Ekim sonuna kadar bunların tümü bitirilmiş olur. Laka Deresinin ıslah ve duvar çalışmaları yapıldı. İkinci etap kısmında ihaleye çıkıyoruz. Güzel Sanatlar Lisesi’ne giden güzergahtaki derelerin ıslahı için ihale yapacağız. Çağla Kent sitesinde de drenaj çalışmaları ve yolları a yapılacak. Yaz sezonunda yoğun bir çalışmaya girdik. Halkımızdan ikaz aldık, yaz sezonunda neden çalışma yapıyoruz diye. Özür diliyoruz ama bir an önce yapmamız gereken işler vardı. Bu yaz biraz yorduk ama önümüzdeki yıllar Ayvalık daha yaşanılabilir bir kent olacak. Temizlik işinde artık alarm veriyorum. Çöp kutularımızı yer altına aldık. Başarılı sonuç oldu. Temizlikle ilgili çok daha yeni projelerimiz var. Ayvalık’ı artık çok daha temiz göreceğiz. Kendi ekiplerimizle kentin alt yapısını hazırlıyoruz” dedi.  Gençlik Merkezi’nde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı, “Bodrum katı ile birlikte 4 katlı olacak. sol atrafta kafeterya, ailelerin bekleme salonu, diğer tarafta masa tenisi, bilardo ve dart oynayabilecekleri bir salon oluyor. Folklor ekibine bir salon verilecek. çok amaçlı salonlar olacak, tüm gruplar kullanabilir. Zeytin Çekirdeklerimiz de yararlanacak. üst katta Kütüphane ve satranç kulübünün yararlanacağı yer ile bir de 30 kişilik cep sineması yapılacak. 1100 metre kare kapalı olan tamamen gençlere hitap edecek bir merkez olacak” dedi.

“AYVALIK’I BU KÖTÜ GÖRÜNÜŞÜNDEN KURTARACAĞIZ”

Büyük park denilen eski hastane yanındaki parkın da Bayrama açılacağını belirten belediye başkanı, “Düğün Salonunu kaldırdık, amfi tiyatroda bu sene boş gece yok. Parkta halkın ucuz çay içebileceği, vakit geçirebileceği bir yer yapıyoruz. Ayvalık’ın bütün değerlerine sahip çıkıyoruz. Ayazma’daki restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Kapıları da takıldı. Ayazma da halkın gezebileceği ve özellikle turist çekebilecek bir yer oldu. Ayvalık’ın bütün değerlerine, geçmişten bugüne taşınan değerlerine sahip çıkan bir belediyeyiz. Bu sosyal hayat için de geçerli mimari yapısı için de geçerli. Kırlangıç Projesini Ayvalık’a uygun bir şekilde yapısını bozmadan sosyal bir yere çeviriyoruz. Belediye olarak hızla çalışıyoruz. Eksiklerimiz yok mu var ama alanımız çok büyük. Ayvalık Belediyesi son yıllarda kalkışa geçti son 3 yıldır. Kendi becerimizle iş yapıyoruz. Bugüne kadar 6 kavşak, 320 bin metre kare kilit taş yaptık,  40 km asfalt döktük. İkinci etap asfalt çalışmasında 220 bin metre kare alanda yol çalışması yapılacak. Bunun içinde yaklaşık 20 km si asfalt geri kalan taş işi oluyor. Kendi aldığımız araçlarla bu işi yapıyoruz. Parklar yapıyoruz her mahalleye. Önümüzdeki yıl bunlar kendini daha iyi gösterecek. Bir bütünlük sağlandığında daha güzel görünecek. Ayvalık’ı bu kötü görünüşünden kurtaracağız. Yani her yere uzanıyoruz, tamir ediyoruz. Bizden önceki belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetler Ayvalık’a yapılmış hizmetlerdir, onların içinde eskiyen, atıl durumda kalanları yeniliyoruz. Ayvalık’a kim bir ufacık çivi çaktıysa hepsine teşekkür ediyorum. Ben çalışan bütün daire amirlerime ve onlarla çalışan emekçi kardeşlerimize, personelimize teşekkür ediyorum” dedi.