AYKEP’Lİ KADINLARIN DAYANIŞMASI; 9 YILDIR HEP BİRLİKTE ÜRETTİLER

Nilgün KAYA

İlçedeki kadınlara psikolojik ve sosyal destek veren Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) ve kimi ahşap işi, kimi rengarenk takı kimi de kullanışlı eşyalarla el emeğinin en güzel ürünlerini sergileyen Ayvalık Kadın El Emekleri Pazarının (AYKEP) kuruluş yıldönümü kutlandı.  KASAİD ve AYKEP’li kadınlar, Ayvalık’ın sosyal, ekonomik ve kültürel alanında daha aktif rol üstlenme kararı aldı.

Şirinkent İpek Restoranda düzenlenen etkinlikte, AYKEP’li kadınların ürettiği birbirinden güzel el emeği ürünler de sergilendi.  KASAİD ‘in 31 kursiyerine Dernek Başkanı Filiz Karayelli tarafından katılım belgeleri verildi. Derneğin gönüllü eğitmeni Aysel Güngör’e ise teşekkür plaketi sunuldu.Başkanı Filiz Karayelli’nin de katıldığı toplantı, AYKEP hakkında bilgi verilmesiyle başladı. 2008 yılında, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi Ekonomi ve İstihdam Grubu bünyesinde kurulan Ayvalık Kadın El Emekleri Pazarında, Ayvalık’ta yaşayan ve evlerinde ürettikleri el emeklerini ekonomik katkıya dönüştürmek isteyen kadınların yer aldığı belirtildi. AYKEP’in Ayvalık Belediyesinin izniyle ve sağladığı imkânlarla ilçe merkezi Finansbank arasındaki sokakta kurulmaya devam ettiği vurgulandı.

AYVALIK’IN EKONOMİK VE SOSYAL HAYATINDA DAHA AKTİF ROL ÜSTLENECEKLER

Filiz Karayelli, AYKEP üyelerini kadınları ekonomik anlamda güçlendiren çalışmaları nedeniyle tebrik etti. KASAİD olarak ta Ayvalık’ta kadınlara psikolojik ve hukuki desteğin yanı sıra el sanatlarına yönelik eğitim ve çalışmalarla sosyal ve kültürel desteğe de devam edeceklerini vurguladı.