ADA DA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Cunda Adası (Ali Bey), 10 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin Ayvalık’a gelişiyle yoğunlaştı. Restoran ve kafelerin olduğu Cunda Adası’nda kalabalık nedeniyle yer bulmakta ve gezmekte güçlük çekildi. Kent, geçen sene ki bayram kadar kalabalık olmasa da, tatilciler bayram ruhunu kentte yaşamaktan, ada esnafı ise alış veriş sirkülasyonundan memnun kaldı.

10 gün tatil imkanı veren Kurban Bayramı Ayvalık’ı yeniden hareketlendirdi. Otellerin doluluk oranları arttı. Bayram tatilini ve güzel havaları fırsat bilen tatilcilerin yanı sıra yabancı turistler de Ayvalık’a geldi. Bayram tatili nedeniyle oteller ve pansiyonlarda gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken yoğunluk ilçe merkezinden ziyade plajlar ve Cunda Adası’nda yaşandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YOĞUNLUĞUN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Gündüz sahile akın eden vatandaşlar, Sarımsaklı, Badavut, Altınova ve ilçe merkezindeki plajlarda vakit geçirdi. Plajlarda yaşanan yoğunluk akşam saatlerinde Sarımsaklı ve Cunda’ya kaydı. Restoranları, otelleri ve kafeleri ile Ayvalık’ın cazibe noktalarından biri olan Ali Bey (Cunda) Adası yine kalabalıkları ağırladı. Restoranlar ve kafelerde yer bulmakta güçlük yaşanırken Cunda sahilinde gezinti yapmak ta zor oldu.  Adadaki kafe sahiplerinden Bilgin Sevim, geçen sene ki kadar turistin gelmediğini ama umudun kurban bayramında olduğunu belirterek, “Bu bayramdan beklentimiz daha fazla. Bu sene şeker bayramı ve sezon beklediğimiz gibi başlamadı ama önemli olan sezonu iyi geçirmek ve bayramdan sonra devamlılık olması diye düşünmüştük. İnşallah Kurban bayramında yılın son tatili olduğu için umuyoruz ki tatilciler, yazlıkçılar en azından 10 günlük tatili Ayvalık’ta değerlendirirler” dedi.

“ŞU ANDA DOLULUK YÜZDE 70 AMA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, bayram doluluğunun istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Özgültekin, “Bayramın 2.3 ve gününde,  önümüzdeki hafta yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Antalya otelleri henüz dolmadı. Oradaki oteller dolduktan sonra uzun tatillerde Ayvalık tercih ediliyor. Şu an doluluk oranı yüzde 70 civarında ama önümüzdeki hafta yoğunluğun artacağını düşünüyoruz” dedi.