THK AYVALIK ŞUBESİ’NDEN HALKA ÇAĞRI

Nilgün  KAYA

Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesinde göreve gelen Yavuz Duru başkanlığındaki yeni yönetim, kurban derilerinin bozulmadan değerlendirilebilmesi için, kanunla verilen yetki ile çalışıp ‘halktan aldığını halka veren’ Türk Hava Kurumuna verilmesi çağrısında bulundu.

Öğretmen Yavuz Duru başkanlığında, Pilotlar Kamil Kaçman ve Recep Yırtmaç, Sanayici Celal Kahyaoğlu ve Muhasebeci Hüseyin Öztürk’ün yönetim kurulunda yer aldığı Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi, kurban bayramı için hazırlıklarına hız verirken vatandaşlara da çağrıda bulundu.

“THK, GÖREVİNİ ÜLKESİNE FAYDALI OLMA GAYRETİ İÇERİSİNDE YAPMAKTADIR”

Türk Hava Kurumu kendisine Kanunla verilen böylesine kutsal bir görevi; ‘Halktan aldığını Halkına vererek”  yerine getirme ve ülkesine faydalı olma gayreti içinde yapmaktadır. Milli Bütçeden pay almadan halkımızdan gelen yardımlar ve havacılık alanında elde ettiği gelirlerle “Havadan yangın söndürme,  Ambulans helikopter,  Pilot, uçak bakım ve sevk-idare personeli yetiştirme,  Gençlere yönelik havacılık faaliyetlerini”  her geçen gün arttıran Cumhuriyetimizin nadide kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumunun Ayvalık şube Başkanlığı görevini yürütmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Ulusumuz için anlamlı iki büyük kutlamanın arifesindeyiz. Bunlardan ilki;  işgalci güçlere karşı Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında Ulusça verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi zaferimizin 94. yıl dönümü, tüm ulusumuza Kutlu olsun. İkincisi ise; Yaradan’a yaklaşmak manasına gelen Kurban Bayramı.  Hali vakti yerinde olan tüm Müslümanların borçlarını ödemek için usulüne uygun olarak gerçekleştirecekleri bu ibadetin beraberinde sevgi, saygı,  paylaşım ve dayanışmayı  göstereceğimiz gündür. 2860 sayılı Yasa ile kurban derisi toplama görevi Türk Hava Kurumuna verilmiştir. Büyük önderimiz Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu kendisine Kanunla verilen böylesine kutsal bir görevi; ‘ Halktan aldığını Halkına vererek’ yerine getirme ve Ülkesine faydalı olma gayreti içerisinde yapmaktadır. Bu kutsal ibadeti yerine getiren halkımızdan hasletten ricamız; Kurban derilerinin bozulmadan değerlendirilebilmesi için evlerinizdeki tuz ile derileri mutlaka tuzlayıp rulo yaparak gölgede bekletmeleri ve bu derileri Kurumumuzun yetkilendirdiği THK görevlilerine mutlaka makbuz karşılığında teslim etmeleridir. Tüm Ulusumuza yararlı, hayırlı ve bereketli olması dileklerimle, Kurban Bayramınız Kutlu olsun” dedi.

7 yıldır Ayvalık’ta Öğretmen olarak görev yapan Başkan Duru, Kurum üyeliği sırasında ilçedeki okullarda eğitim gören çok sayıda öğrenciye verdiği model uçak yapım desteğini, devam ettireceğini de ifade etti.