HAKKIBEY YARIMADASI’NDA 5 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Hakkıbey Yarımadası’nda Perşembe günü öğleden sonra başlayan yangın akşam 20.46’da kontrol altına alındı. Rüzgâr nedeniyle güçlükle sürdürülen söndürme çalışmalarına 4 helikopter ve 2 uçak ta katıldı.

Şeytan Sofrası altında, yazlık sitelerin yakınındaki çam ve zeytinlik alanda etkili olan yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ayvalık İtfaiye Amirliği ekipleri, Ayvalık’ın yanı sıra Edremit, İzmir ve Çanakkale’den Orman işletme Şeflik ve müdürlüklerine ait 15 arazöz, 11 su tankeri, 2 dozer, 1 grayder müdahale etti.  Balıkesir ve Ayvalık Belediye araçları da söndürme çalışmalarına destek verdi.

YANGIN ÇAM VE ZEYTİNLİK ALANDA ETKİLİ OLDU

4 helikopter ve 2 uçağın da katılmasıyla rüzgâr nedeniyle kısa sürede geniş alana yayılan yangın söndürme çalışmaları hız kazandı. Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı Şeytan Sofrası yolunda güvenlik tedbirleri alarak sivillerin yangın bölgesine girişini durdurdu. Yangın çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı, doğa harikası bölgenin 5 hektarlık alanını küle çevirdi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Güler Sabancı’ya ait evin bulunduğu arazideki elektrik trafosundan çıkan kıvılcımlarla yangının başladığı yönünde iddialar olduğu öğrenildi. Yangının nedeni yapılan incelemeden sonra önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.