OĞLU OLGAY’IN ADINI SANATLA YAŞATIYOR

Nilgün  KAYA

Ayvalıklı Ressam Emine Alışık, önceki yıl hayatını kaybeden oğlu Olgay Alışık’ın anısını, sanatla yaşatıyor. Oğlu anısına ‘Bir Nefes gibi’ adını verdiği ikinci karma sergiyi, 8 Ağustos günü Piu Roma Kafe’de açan Emine Alışık,  Türkiye ve yurt dışından 69 sanatçıyı sergide ‘Oğlu, sanat ve dostluk’ için bir araya getirdi.

Cunda Adası’nda oğlu adına bir sanat parkı oluşturmak isteyen ve bunun için düzenlediği ilk karma sergiye katılan sanatçıların getirdiği 300 çam fidanını Ayvalık Devlet Hastanesi bahçesine diken Ressam ve Küratör Emine Alışık, doğuştan kalp hastası olan ve kalp yetmezliği sonucu 33 yaşındayken, 10 Mart 2016’da hayatını kaybeden oğlu Olgay Alışık anısına ikinci kez sergi düzenledi.

‘Bir Nefes gibi’ adlı karma sergi 8 Ağustos günü saat 19.30’da Piu Roma Kafe’de açıldı. Türkiye’den İstanbul, Bodrum, Kahramanmaraş, yurt dışından Yunanistan’ın Selanik ve Atina kentleri ile Almanya ve Hindistan’dan sanatçıların da katıldığı karma sergi beğeni topladı. Sergide saz ve gitar dinletisi de yapıldı. Oğlunun adını doğada yaşatmak istediğini söyleyen Ressam Alışık, “Oğlum doğuştan kalp hastasıydı. Kalbinde delik vardı, kalp sağ tarafta ayrıca tüm organlar ters yöndeydi. Kısaca çok özel bir çocuktu, kalpte tek kapakçık ve tek damar vardı. Oksijen vücuduna az gidiyordu son 2 yılda hastalık ilerledi.  Makineyle oksijen alıyordu. Oğlumu kaybettikten sonra kızımla düşündük ne yapabiliriz diye, oksijen yetmezliği olduğu için mini bir park yapsak dedik. Araştırmaya başladık. İlk sergimizde toplanan ağaçları hastane bahçesine diktik. Belediye Başkanımızla görüştük. Çok mutlu olacağını söyledi ve yer arayışındalar şu anda. Olgay Alışık parkı adını verip Türkiye ve yurt dışından sanatçıları getirip burada misafir edip, çalışma yapmasını istiyorum. Bunu geleneksel hale getirmek ve bu şekilde anısını yaşatmak istiyorum. Bu çalışmalarımla sevgi, sanat ve dostluğu Olgay Alışık adında birleştirmeyi istedim” dedi.