KAHVEDE KLASİK MÜZİK DİNLETİSİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) Şeytanın Kahvesi’nde bir sokak dinletisi gerçekleştirdi. Klasik Müzik dinletisi her yaştan vatandaş tarafından ilgiyle dinlendi.

AİMA ‘nin 2017 Keman-Viyola Masterclassına katılan öğrencilerin katıldığı dinleti, Ayvalık’ın en özgün mekânlarından Şeytan’ın Kahvesi’nde 28 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da başladı. Aralarında AİMA koordinatörü Prof. Filiz Ali, Şeytan’ın Kahvesinin sahibi Suat Kaçak’ın da bulunduğu çok sayıda kişinin dinlediği konserde öğrenciler, yorumladıkları eserler ve performansları ile büyük beğeni topladı.

İlke Işı Tuncer ve Tanay Totuk Mozart’ın ‘Sihirli Flüt Operası’ndan bir tema, Ali Mirza Soyer  Eccles’in Viyola Sonatı, Ece Naz Aydoğdu Bach’ın Partita mi minör, Ela Defne Akyar ve Selin Yıldız Vivaldi’nin 2 Keman Konçertosunu, Ceren Yılmaz Vivaldi’nin Viyola Sonatını, Mustafa Emir Efe  Bach’ın Double, Desen Uysal Teleman Viyola konçertosunu Defne Ekmekçi  Handel’ın mi majör adagio ve allegrosunu, Sezer Öykü Instant Knockout Çenteler  Wieniawski’nin Legende, İdil Arıcan  Wieniawski’nin Caprices, Seyhun Bayırtepe Bach’ın Prelüdünü, Aysima Azra Anik Kreisler’in Rigaudon, Bahar Erünsal Massenet’in Meditation, Tanay Totuk Bach’ın Partita no 2 re minör, Allemende ve Corrente 4’30, Gökçe Duru Tatar Novack’ın Perpetuum Mobile 3’04 adlı eserini yorumladı. AİMA, geçtiğimiz yıllarda da düzenlediği kahvede müzik dinletisini geleneksel hale getirdi.