SES-SİZLİK DEVAM EDİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Ressam Bedri Karayağmurlar’ın, resim ve sanat kavramlarını sadece renk ve biçimle değil kelimelerin anlam aralıklarıyla da sorgulayan ‘Ses-sizlik’ adını verdiği sergisi devam ediyor. Cunda Little BuddhArt Galeride 14 Temmuz tarihinde açılan ve sanatçının performansı ile interaktif boyut kazanan sergi 5 Ağustos tarihine kadar gezilebilir.

Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği ile Birleşmiş Ressamlar Heykeltraşlar Derneği üyesi olan Prof. Bedri Karayağmurlar, değişik zamanlarda tuval üzerine akrilik tekniği ile yaptığı çalışmalardan 17’sini ‘Ses-sizlik’ adlı sergi ile Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaştı.

“RESİM DE, SES DE, SANAT DA SİZLİK YA DA SİZİN İÇİNDİR”

Sergisinin adına ilişkin olarak, “Ses ve renk arasındaki ilişki de bu yaklaşımda etken oldu. Ses ve sessizlik arasında karşıtlık, renk ve renksizlik, resim ve resimsizlik ya da sanat ve sanatsızlık anlamlarının düşündürür. Bütün bunlar sizliktir gerçekte. Resim de, ses de, sanat da sizlik ya da sizin içindir” açıklamasını yapan sanatçı, resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü öykü ve şiir çalışmalarını da yapıtlarına yansıtırken, “Resim ve müzik arasındaki sıkı bağ, gerçekte resim ve şiir ilişkisinde de vardır. Birbirlerine çevrilemeyen ya da dönüştürmeyen bu dillerin arasında gezinmek, anlam aralıklarını resim düzlemi içinde bulmaya çalışmak, sanatın bizim için önemini de ortaya çıkarır” diyor. Sergi süresince, önce, 16 Temmuz 2017 Pazar günü, sanatçının, Ayvalık Macaron’daki atölyesinde Mehmet Ergüven’in ‘Bedri Karayağmurlar’ adlı kitabı ve Bedri Karayağmurlar’ın çalışmaları konulu bir söyleşi düzenlendi, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü de BuddhArt galeride, sanatçı bir performans gerçekleştirdi.