BAŞKAN GENÇER, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Nilgün KAYA

Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıldönümü nedeniyle ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gazetecilik mesleğinin zorlukları ve önemine değindi.

Ayvalık Belediyesine ait Boğaziçi Otel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan ve Ayvalık için gazetecilerin ne kadar önemli olduklarını hatırlatan belediye başkanı,  ‘Çalışma mesaisi olmayan özverili bir mesleğiniz var. Maddi karşılığı hiçbir zaman alınmayan zor bir mesleğiniz var.  Sizin mesleğinizi yapabilmek için önce sevmek gerekir. Gazeteye basılan her haberin önemli, en büyük arşiv olduğunu ve çocuklarımıza kalan büyük bir miras olduğunu düşünüyorum. Ayvalık’ın sesi, halkın, esnafın sesisiniz” dedi.

“AYVALIK DOĞAL KALIR, KORUNURSA GELECEĞE DEVROLUR”

Basın mensuplarına, büyük sermayenin Ayvalık ile ilgili planlarını gerçekleştirmek için ilk olarak basının kapısını çalabileceği uyarısında bulunan belediye başkanı, “Ayvalık doğal kalırsa, korunursa geleceğe devrolur. İmara açılır, her yeri pazarlanırsa gelecekte Ayvalık diye bir şey kalmaz. Esas zenginlik korumaktır. Her yeri betonla doldurmak bitirir. Bugüne kadar Ayvalık korunmuş, biz de korumaya devam etmeliyiz. Tabiat parkı ve kentin güzellikleri dışarıdan gelenlerin ağzını sulandırıyor. Tehlike her zaman devam edecek. Ayvalık, hassas olup bir arada hareket ederse bu tehlike bertaraf edilecektir. Tıfıllar köyündeki maden projesini hep birlikte bertaraf ettik. Balık çiftliklerini hep birlikte bertaraf ettik. Sit alanlarının değiştirilmesine de hep birlikte ‘hayır’ diyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARI VE PLANLADIKLARINI ANLATTI

Belediye İşletme ve İştirakler bünyesinde bulunan tesislerde yapılan  çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Belediye Başkanı,  yenilenen yüzüyle hizmete devam eden Boğaziçi Otel, Duba Plajı, Kapri Plajı, Açık Hava Tiyatrosu, Taş Köşk ile yıkılıp yeni baştan yapılan Paşa Limanındaki çalışmaları anlattı. Paşa Limanı’nda restoran bölümünün 10 Ağustos’ta açılacağını belirten, Açık Hava Tiyatrosu yanındaki parkın da 15 Ağustos’a kadar tamamlanacağını söyleyen belediye başkanı Gençer, Atatürk Mesire alanının büyütülerek spor alanı da ilave edileceğini, 55 km asfalt işi ile bozuk sokakları da içen 120 bin metre kare taş işinin de Ekim ayının ilk haftasına kadar tamamlanacağını açıkladı. Belediyenin bütün birimlerini bir araya toplayacak eski garajda planlanan belediye hizmet binası yapımının 2018 yılı hedefleri arasında olduğunu vurgulayan belediye başkanı, Ayvalık Belediyesini sosyal belediyecilik anlamında bir noktaya taşıdıklarını ve Ayvalık halkına ucuz ve temiz ürün sunmak için çalıştıklarını aktardı. UNESCO yolunda Bakanlıktan hareket beklediklerini kaydeden belediye başkanı, Cunda Köprüsü önündeki yolda kafelerin yapılacağı yönündeki söylemleri de ‘Projede yok’ diyerek eleştirdi ve “Köprü kenarındaki duvarların yıkılarak ferforje demir yapılmasını istiyorum” dedi. Bu isteğin Büyükşehir Belediyesine iletileceğini kaydetti. Dalyan Boğazının derinleştirilmesi gerektiğini hatırlatan belediye başkanı, Kırlangıç Projesi hakkında seçim yaklaştığı için dedikodu yapıldığını söyleyerek bir dönem daha aday olduğunu tekrarladı.