AYVALIK HALK EĞİTİM’DEN 365 GÜN AÇIK SERGİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü, 365 gün gezilebilecek sergisini önceki gün açtı. Sergide, tüm kurslardan örnek ürünler Ayvalık’ta yaşayan vatandaşların beğenisine sunulacak.

Nakıştan keçeye, seramikten fotoğrafa farklı kursları ile yaklaşık 10 bin kursiyere yaygın eğitim veren Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü, kursiyerlerinin ürettiklerini yılın 365 günü açık kalacak bir sergi ile beğeni ve satışa sunuyor. İlçenin ana arteri olan Atatürk Caddesi üzerinde, mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan eski Kız Meslek Lisesi binasında açılan HEM El Sanatları ürünleri  sergisi, hafta sonları da dâhil her gün gezilebilecek. Sergide Ayvalık HEM’ de uygulanan tüm kurslara ait örnekler bulunuyor.

TÜM KURSLARDAN ÖRNEK ÜRÜNLER BU SERGİDE

İlçede ilk kez böyle bir projeyi hayata geçiren Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Geleneksel Sanatlarımızın yaşatılması, ürünlerin daha çok insana ulaşması ve istihdamın desteklenmesi amacıyla yılın 365 günü açık kalmasını planladığımız sergi alanımız açılmıştır. Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bu projenin hayata geçmesindeki yoğun desteğine öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Ortamın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve öğrencilerimize de teşekkür ederiz’ denildi. Sergi sırasında satış yapıldığında elde edilen gelirin tamamen kursiyerlere kalması, üretimlerini kazanca dönüştürme fırsatı elde eden kursiyerler tarafından olduğu kadar el emeği göz nuru eşyalara ulaşma imkanı açısından vatandaşlar tarafından beğeni topladı.