SARIMSAKLI’DA MAKİLİK ALANDA YANGIN

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkiinde 14 Temmuz akşamı makilik alanda çıkan yangın yaklaşık 4 dönümde etkili oldu. Edremit’ten helikopter destekli söndürme çalışması bir buçuk saat devam ederken yerleşim yerlerine çok yakın mesafede yaşanan yangın korku dolu anlara neden oldu.

Ayvalık’ta yaz sezonunun ikinci büyük yangını yine Sarımsaklı mevkiinde yaşandı. Sarımsaklı Cumhuriyet Caddesi’nde, bir diskonun arka tarafında, Lunapark ile okul arasında bulunan mülkiyeti Hazineye ait makilik alanda yangın çıktı.

YERLEŞİM YERLERİ YAKININDAKİ YANGIN KORKUTTU

Alınan bilgiye göre; saat 20.00 sıralarında başlayan yangına ilk olarak çevrede yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışırken yerleşim yerlerine çok yakın mesafedeki yangın büyük endişe yarattı. Yangına Ayvalık Orman İşletme Şefliği 4 arazöz, 2 pikap ve 12 personel ile Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ise 6 araç, 18 personel ile müdahale ederken kayalık bir alan olması nedeniyle Edremit Orman İşletme Şefliği’nden helikopter desteği de istendi. Yangın saat 21.30 civarında söndürülerek soğutma çalışmalarına başlandı.