KAYMAKAMLIK BAHÇESİ MOZAİK PANOLARLA KAPLANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kaymakamlığı’nın bahçe duvarları mozaik panolarla kaplandı. Panolardan biri Ayvalık’ta zeytin hasadını anlatırken diğer 7 adet pano 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi konu ediliyor.

Yaz aylarında kamelyası Kaymakamlık makamı olarak düzenlenen Ayvalık Kaymakamlığı bahçesi mozaik panolarla mavi ve kırmızı ağırlıklı yeni renklerine büründü. Bahçe girişinin sol tarafındaki duvar ile kamelyanın hemen önündeki duvara mozaik panolar yapıldı.

7 METRELİK PANODA 74 BİN PARÇA, 7 TABLONUN HER BİRİNDE 45 BİN PARÇA VAR

8 ay önce başlayan çalışmalar önceki gün tamamlandı. Mozaik panoları, rölyef, ebru, vitray ve seramik çalışmaları da yapan Şelçuk Aydın’ın Ahmet Tolga Gürekkaya ile birlikte yaptığı öğrenildi. Ayvalık’ta hasat şenliğini anlatan fayans mozaik pano 7 metreye 1.5 metre ebatlarında ve tabloda 74 bin parça bulunuyor. 7 adet seri niteliğindeki panoların ebatları ise 2’ye 2 metre ve her bir panoda 45 bin adet parça bulunduğunu belirten usta Şelçuk Aydın, “Ayvalık Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı’nın güzelliği, iyiliği ve bana verdiği fırsat çok değerli. Çok teşekkür ediyorum” dedi. Mozaik tabloların açılışı, 15 Temmuz 2016 Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı çerçevesinde 11 Temmuz Salı günü yapıldı. Törende Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ülkemizde bir daha böyle kötü günlerin yaşanmaması dileğinde bulundu.