AYVALIK VE CUNDA’NIN EN RENKLİ HALLERİ

Nilgün  KAYA

Yüksel Erdoğan’ın ‘Dün Şimdi Yarın’ adlı 6. kişisel Resim Sergisi, Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 30 Haziran günü açıldı. Erdoğan’ın bir süredir yaşadığı yer olan Ayvalık ile Cunda Adasını en renkli halleri ile yansıttığı resimlerin yer aldığı sergi beğeni topladı.

İstanbul’da 1943 yılında doğan Yüksel Erdoğan, 1967 yılında başladığı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi – DGSA – (Mimar Sinan Üniversitesi), Zeki Faik İzer – Özdemir Altan Atölyesi ve Fresk Atölyesi’nden 1973 yılında mezun oldu. Halen yaşamını Ayvalık’ta sürdüren sanatçı, resim çalışmalarına ve eğitimciliğine atölyesinde devam etmekte. Yüksel Erdoğan’ın 6. Kişisel Resim Sergisi, 30 Haziran Cuma Günü, saat 18.00’de Ayvalık merkezinde yer alan Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisinde açıldı. Sanatçının son sergisinde, 2016 yılbaşından bu yana 2017’de yaptığı ve sergilenmemiş, yaklaşık 30 adet tuval üzerine yapılmış yağlıboya çalışmaları yer alıyor.

“AYVALIK VE YÖRESİNDEKİ YAŞAMDAN ÇOK ETKİLENDİM”

Bir resminde yine Ayvalık’ta yaşayan ve kentle ilgili çarpıcı resimler yapan Ressam Gülseren Kayalı ile birlikte kendisini Cunda Adasında resmeden Yüksel Erdoğan, “Son iki yılda yaptığım çalışmalarım, her daim olduğu gibi, figüratif resimler. 2004’de, ilk olarak geldiğim Ayvalık ve yöresindeki yaşamdan çok etkilenmiştim. 2016 yılında tekrar geldiğimde; son sergide yer alan yeni resimlerime heyecan ile başladım. ‘Dün Şimdi Yarın’ adını verdiğim son resimler; yarınlardan sonra yapacağım resimlerin uvertürüdür” dedi.  Yüksel Erdoğan’ın, ‘Dün Şimdi Yarın’ adlı 6. kişisel Resim Sergisi,  30 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında, pazartesi hariç her gün 11.00 – 18.00 saatleri süresince ziyaret edilebilir.