TRAFİKTE YENİ UYGULAMA TARTIŞILIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 6 gün önce başlanan, ana arter trafiğinde özel araçlara tek yön şartı getiren yeni uygulama tartışılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesinin ortak kararı olarak açıklanan trafikte yeni uygulama; ilçenin ana arteri olan Atatürk Caddesindeki Balpark’ın kaldırılmasını, yolun iki şeride bölünerek sivil araçların sağ şeritten tek yön geçiş yapmasını içeriyor. 22 Haziran tarihinde sabah saatlerinde başlatılan uygulama 10.00-22.00 saatleri arasını kapsıyor.

Yeni uygulamaya rağmen yasak olan diğer şeridi kullanan araçlara ve cadde üzerinde parklanmalara rastlanırken yönlendirme ve denetim konularında boşluk yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, uygulamaya geçiş zamanını da ‘bayram ve sezonda yoğunluğun en fazla olduğu zamana denk gelmesi’ ve ‘ilçede yaşayanların net ve tam bilgi edinmemiş’ olmaları açısından eleştiriyor.

“BAYRAM ÖNCESİ KARGAŞA”

Araç kuyruğunun azaldığını, karşıdan karşıya daha rahat geçildiğini ifade edenler  kadar sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren vatandaşlar,  Ayvalık Belediyesi’nin sahilde çalışması sürerken üstüne trafikte yapılan değişimin kargaşa yarattığını belirterek, “Henüz Ayvalık’ta yaşayanlar uygulamayı bilmiyor üstüne turistler geliyor biz onlara bile anlatacak durumda değiliz. Kargaşaya neden olundu” yorumunu yapıyor.

“ESNAFIN İŞİ ZOR”

Uygulamaya en büyük tepki ise bayramı ve yaz sezonunu heyecanla bekleyen esnaftan geldi.  Uygulamaya veryansın eden esnaf, tek yön uygulamasının esnafa darbe olduğu, bayram öncesi başlatılan uygulama ile çevre yolunun kullanılmasını içeren güzergahın vatandaşları, kent merkezindeki esnaf yerine büyük marketlere yönlendireceğine dikkat çekti. Esnafın tek yön uygulaması ile eleştirilerini 28 Haziran günü saat 11.00’de Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e aktaracağı öğrenildi.