EGE’NİN KARŞI YAKASINA GİDEN TATİLCİLER, AYVALIK’TA YOĞUNLUK OLUŞTURDU

Nilgün  KAYA

Bayram tatilini Lesvos Adası’nda geçirmek isteyenler, arefe günü Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünden ana caddeye kadar kuyruk oluşturdu. Üç firma ile 40 araç ve yaklaşık 1000 kişinin Ege’nin karşı yakasına geçerken Şeker bayramı süresince bu sayının 4 bine ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

Şeker Bayramına 1 gün kala tatilciler, Lesvos Adası Midilli kentine gitmek için Ayvalık’a geldi. Ege’nin karşı yakasına Ayvalık’tan geçmek isteyen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut önünde Cumartesi sabahı uzun bir kuyruk oluşturdu. Ayvalık- Lesvos Adası sefer yapan Jale Tur Firması ve Jalem Firması ile gün içinde çift sefer yapan Turyol firması ile toplamda yaklaşık 1000 kişinin geçiş yaptığı öğrenildi.

“BAYRAMDA SAYI ARTACAK AMA DEPREM BU SENE GEÇİŞ SAYISINI ETKİLEDİ”

Jalem Tur firma sahibi Eşref Jale, Bayram süresince seferlerin devam edeceğini belirterek, Lesvos Adasına geçiş yapacak kişi sayısının toplamda 4 bine ulaşacağını söyledi. Eşref Jale, “Her ne kadar doluluk gibi görünse de yüzde 80 gibi bir doluluk oranı vardı. Yoğunluk 3 gün daha devam edecek. Geçen seneye oranla bir düşüş görünmekte tahmin ediyorum deprem nedeniyle düşüş oldu. İptallerimiz bu sene daha yoğun oldu ama ilerleyen günlerde bu durum düzelir” dedi. Gidiş- dönüş ücretinin 30 Euro olduğu Lesvos Adası Midilli kenti ziyareti için seferler sabah 09.00 da yapılıyor.  Ayvalık Belediye Liman İşletme Binasında, Gümrük Müdürlüğü personeli de dâhil 15 kişi bayram boyunca geçişlerdeki yoğunluğu azaltmak için hizmet verecek.