ÇAMLIK’A SAHUR ZAMANI HIRSIZ DADANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Çamlık Mahallesi’nde bir hırsızlık olayı ve arka arkaya yaşanan hırsızlık girişimi vatandaşları tedirgin etti. Sahur vakti meydana gelen hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yansırken İlçe Emniyet Müdürlüğü hırsızın peşine düştü.

Sahura kalkan vatandaşların yatmasını bekledikten sonra evlere girmeye çalışan hırsızlar, Sefa-Çamlık Mahallesi’nde tedirginlik yarattı. 18 Haziran günü 05.15’te Faruk Saylam Caddesi 3. Sokak’ta İbrahim D. Adlı vatandaş, uyuduğu sırada eşinin uyandırmasıyla evinin alt katının dağıtılmış olduğunu fark etti. Balkon kapısından dışarı baktığında tanımadığı bir şahsın koşarak kaçtığını gördü. Evden bir diz üstü bilgisayar, bir cep telefonu ile 50 dolar ve 50 liranın çalındığı öğrenildi.

MAHALLEDE TEDİRGİNLİK VAR

21 Haziran günü Faruk Saylam Caddesi 2. Sokak’ta bir eve sahur zamanı  hırsızlık girişiminde bulunan şahıs güvenlik kameralarına yakalandı. İçeriye giremeyen hırsızın, yakınlarda bir başka eve girdiğini belirten Mahalle sakinleri, “Hırsızların Laka’daki bir market civarına minibüsle ilçe dışından geldiği, bölgeye dağılıp soygundan sonra kaçtığı söyleniyor. Minibüs semtte yaşayanlar tarafından görüldü. Faruk Saylam Caddesinde soyulan evden çalınan çanta ve cüzdan daha sonra Laka Deresi kıyısında boş olarak bulundu. Mahalle sakinleri olarak teyakkuzdayız ama emniyet güçlerinin bir an önce hırsızı yakalamasını bekliyoruz” dedi.