CHP AYVALIK’TAN TUTUKLAMA TEPKİSİ

Nilgün  KAYA

CHP’li Enis Berberoğlu’na tutuklama kararına tepki gösteren CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, Ayvalık Emek v Demokrasi Güçleri ile bir toplantı düzenledi. Mülkün temeli olan adaletin AKP hükümetince ‘Faşizmin sopası’na dönüştürüldüğünü söyleyen CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Adalet nöbetlerinin gündemde olduğunu, adalet yürüyüşü içinse il ve körfez teşkilatlarıyla diyalog halinde olacaklarını belirtti.

Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı binasında, aralarında EMEK Partisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Haziran Hareketi, Çevre Koruma ve Ayvalık’ı Güzelleştirme Derneği temsilcilerinin yer aldığı Ayvalık Emek ve Demokrasi Güçleri ile bir araya gelen CHP’liler, CHP Vekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

“TARAFSIZ OLMASI GEREKEN YAGI HÜKÜMETİN BASKI ARACI HALİNE GELDİ”

İlçe Başkanı Ahmet Toker yaptığı açıklamada, “2010 yılında yapılan referandum ve sonrasındaki süreçte yargı bağımsız olmaktan çıkarak, yandaş hale getirildi. Tarafsız olması gereken yargı, hükümetin baskı aracı haline geldi. Her türlü muhalefeti susturmaya çalışan AKP Hükümeti, “Mülkün Temeli” olan adaleti faşizmin sopasına dönüştürdü. Biliyoruz ki, zorbalıkla, korkutmayla, işkenceyle, dayakla başkalarını korkutmaya çalışanların kendileri daha çok korkmaktadırlar. Korkuları arttıkça yeni korku araçları türetirler, daha çok korkutmaya çalışırlar. Bu kısır döngü sonunda kendilerini bitirir. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sadece Cumhuriyet Halk Partisini değil, tüm toplumsal muhalefeti baskı altına almayı amaçlayan bir korkutma denemesidir. Bu olay faşizmin meclise düşen gölgesidir. Bu mahkemenin savcısını da, hakimini de yakından tanıyoruz. Her akşam televizyonlarda korku dağlarının arkasından seslenen, muhalefet eden herkese ve her şeye parmak sallayandır bu mahkemenin hakim ve savcısı. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, o korktuklar başlarına gelecek. Herkes için olması gereken adalet, onlar için de işleyecek. Biz o zamanda adaletin adil olmasını isteyeceğiz. Karanlığın koyulaşması aydınlığa delalettir. Bugün karanlık biraz daha koyulaştı, inanıyoruz ki yarın güneş daha aydınlık doğacak. Ve bu karanlıkların prensleri, adaletin, demokrasinin, özgürlüğün ışığında yok olacaklardır. Baskıların arttığı, özgürlüklerin her alanda kısıtlandığı, karanlığın her alanda koyulaştığı bugünlerde, toplumsal muhalefetin bütünlüğüne her zamankinden daha çok gereksinim vardır. Demokrasiye, özgürlüğe,  aydınlığa inanan bizler, her birimiz birer meşale olacağız. Birleşerek bir aydınlık ormanı yaratacağız. Referandumun gerçek kazananı olan ‘Hayır’ bloğunun tüm bileşenleri, birbirimize daha çok kenetlenerek büyüyeceğiz ve karanlıkları yeneceğiz. Bu çıkılan yolda bedel ödeyeceğiz ancak dönmeyeceğiz. Faşizmin kara gölgesini bir kez daha kınıyoruz. Hep birlikte bir kez daha haykırıyoruz: Korkmuyoruz. Korkmayacağız. Biz kazanacağız” dedi. Toplantıda, STK temsilcilerinin de katılımı il adalet nöbetlerinin gündemde olduğu, adalet yürüyüşü için de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve Körfez teşkilatları ile diyalog kurulacağı açıklandı.